За тиждень до виборів у Липовці на Вінниччині затримали агітаторів з «чорнухою»

Новини Вінниці / За тиждень до виборів у Липовці на Вінниччині затримали агітаторів з «чорнухою»

З наближенням виборів очільника Липовця Вінницької області у місті почалися процеси, які складно назвати чесною боротьбою. Вранці 25 вересня громадяни затримали двох осіб та депутата районної ради, які поширювали листівки із неправдивою, дискредитаційною інформацією про одного з кандидатів на посаду голови громади.

Зазначимо, вибори у міській територіальній громаді заплановано на 31 жовтня. Як зазначає «Вінниця сьогодні», по селах громади поширювали листівку проти кандидата на посаду міського голови від «Європейської Солідарності» Василя Авраменка. Зокрема в листівці «звинувачували» кандидата в поганому керуванні очолюваної ним школи.

Видання зауважує, що у листівках він умисно протиставляється Віктору Бичкову, директору філії «МХП-Зернопродукт», який нібито планує балотуватися від ВО «Батьківщина», але не зареєструвався. Його сьогодні партконференція лише висунула кандидатом.

Як вказує «Вінниця.Ок», що після затримання «чорних агітаторів» з листівкою представники штабу Авраменка викликали на місце подій поліцію та написали заяву про порушення виборчого законодавства. Також громадяни виявили автомобіль, в якому зберігалися листівки, які б мали дискредитувати кандидата. Видання запевняє, що двоє молодиків, яких затримано з «чорнухою», зізналися у роботі на один зі штабів іншої – третьої - партії.

Олег Верлан

25 вересня, 2021