За тиждень більше семи тисяч вінничан "підхопили" вірусну інфекцію

Новини Вінниці / За тиждень більше семи тисяч вінничан "підхопили"  вірусну інфекцію

На Вінниччині за тиждень зареєстровано 7186 випадків ГРВІ. До лікарень потрапило майже три сотні вінничан. Про це "NaПарижі" розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

На Вінниччині за тиждень зареєстровано 7186 випадків захворювань на ГРВІ. До лікарень потрапило майже три сотні вінничан. Про це "NaПарижі" розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

Водночас, за словами посадовця, епідпоріг в регіоні не перевищено.

 "Рівень захворюваності на грип та ГРВІ залишається на 19% нижче епідемічного порогу.  Від загальної кількості захворілих за минулому тижні вінничан 70%  - це діти. При дослідженні матеріалів відібраних у хворих в двох випадках діагностовано аденовірус. Вірус грипу поки що не ідентифікований на Вінниччині. Специфічну профілактику, тобто щеплення отримали 906 людей, в основному це жителі міста Вінниці", - зауважив Степан Томин.

Епідеміолог уточнив, що сьогодні вакцина є у аптечній мережі. Щоправда, вінничанам, які вирішили уберегти себе від недуги та отримати щеплення, потрібно заздалегідь замовити вакцину.

Саша Григоровська

Антон Булгаков

31 жовтня, 2017