За нерозмитнену розбиту «євробляху» вінничанина покарано штрафом

Новини Вінниці / За нерозмитнену розбиту «євробляху» вінничанина покарано штрафом

Вчора, 9 листопада, Вінницький апеляційний суд залишив без змін постанову Вінницького міського суду про вчинення адміністративного правопорушення громадянином та визнав правомірним рішення про накладення на нього 170 тисяч гривень штрафу. Чоловік порушив строк тимчасового ввезення транспортного засобу на територію України.

Як зазначають у пресслужбі ВАС, у травні 2020 року правопорушник потрапив у ДТП – нерозмитнене авто «BMW 530» зазнало значних механічних пошкоджень і було поміщене на стоянку.

Згодом власник свою машину там не знайшов, та поліцію про це не повідомив. Де нині перебуває «євробляха», він не знає. Також чоловік не звернувся до митниці для продовження терміну митного режиму, за що йому інкримінували порушення строку тимчасового ввезення транспортного засобу. Хоча, згідно з частиною 1 статті 380 Митного кодексу України дозволяється подовження митними органами строку перебування нерозмитненого автомобіля з урахуванням дії обставин непереборної сили та особистих обставин громадян. Утім, за словами власника «зниклої» автівки, технічний стан автомобіля не дозволяв вивезти його за межі України.

Представниця митниці виступила проти задоволення апеляційної скарги. Вона наголосила на тому, що у вінничанина була змога вивезти навіть значно пошкоджений автомобіль за межі України за допомогою лафета або евакуатора.

До речі, в матеріалах справи немає доказів, що машина – в критично аварійному стані, а у висновку автотоварознавчої експертизи вказано вартість її відновлення. Тож транспортний засіб підлягав ремонту.

Макс Мельник

10 листопада, 2021