За ґратами організували прибутковий бізнес: на Вінниччині викрили групу шахраїв-рецидивістів

Новини Вінниці / За ґратами організували прибутковий бізнес: на Вінниччині викрили групу шахраїв-рецидивістів

Перебуваючи в ув’язненні у Стрижавській колонії, троє злочинців організували прибутковий шахрайський бізнес. Вони «спеціалізувались» на продажу уявних генераторів, а також прикидаючись хворими випрошували у військових гроші «на лікування».

Як повідомляють у відділ комунікації поліції Вінницької області, судимого за умисне вбивство 30-річного уродженця Чернігівської області слідчі називають організатором групи. До своєї «діяльності» він залучив двох 28-річних спільників родом з Кіровоградської та Чернівецької областей. Всі засуджені перебувають за ґратами через скоєння тяжких злочинів.

«Фігуранти розміщували на сайтах оголошення з продажу нереальних товарів. Також вони створювали фейкові акаунти та під час спілкування з військовими просили у них гроші на лікування. Зловмисники у злочинній діяльності орієнтувались на людей, які хочуть придбати речі для потреб фронту, зокрема генератори. Слідчим управлінням встановлено причетність групи шахраїв до ряду епізодів злочинної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення ряду обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, sim-карти, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази їх протиправної діяльності.

Оперативний супровід розслідування здійснюють працівники Управління карного розшуку і кіберполіцейські, співробітники відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, працівники оперативного відділу ДУ «Стрижавська виправна колонія № 81». Силову підтримку під час обшуків забезпечували бійці КОРДу та групи швидкого реагування «Циклон Поділля».

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Макс Мельник

26 травня, 2023