За час діяльності АРМА держбюджет отримав рекордну місячну суму від активів ПрАТ «Вінницяпобутхім»

Новини Вінниці / За час діяльності АРМА держбюджет отримав рекордну місячну суму від активів ПрАТ «Вінницяпобутхім»

Перший місяць управління активами ПрАТ «Вінницяпобутхім» приніс бюджету найвищий для АРМА місячний платіж понад 7 млн гривень.

До держбюджету було перераховано понад 7 мільйонів гривень від управління арештованими активами провідного національного виробника побутової хімії – ПрАТ «Вінницяпобутхім». Управитель активів, пов'язаний з ТМ ЕVA, здійснив цей платіж 24 серпня, всього через місяць після офіційного запуску виробничих потужностей підприємства. Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Цей обсяг надходжень є найвищим щомісячним платежем за весь час діяльності АРМА. І це попри те, що виробництво «простоювало» більше року через бюрократичні «процеси», а передали його лише взимку.

В АРМА зазначають, що для порівняння, перший платіж від управителя становив понад 20% від загальної суми надходжень до державного бюджету, які були досягнуті Агентством з управління арештованими активами протягом 2022 року.

Одночасно управитель продовжує працювати над збереженням та розвитком цього активу. Він вживає заходів для покращення виробничих систем та проведення ремонтних робіт, а також забезпечує створення робочих місць для працівників та вчасну сплату податків і зборів. Наразі, лише на кінець липня було працевлаштовано 133 особи. Є потреба у розширенні штату, одночасно, у Вінниці фактично виник дефіцит з кадрами на багатьох підприємствах.

«Новий підхід до управління активами, який передбачає пріоритетність надходжень до бюджету, починає давати перші результати. Приклад з «Вінницяпобутхімом» показує, що об’єкти великого масштабу можуть і мають приносити державі великі доходи. Водночас відкриття Реєстру арештованих активів також відіграє в цьому вагому роль, надаючи суспільству інструменти контролю над ефективністю управління, а управителям, у свою чергу, - стимул працювати в інтересах бюджету. Продовжуємо активну роботу над тим, аби все, що працювало на корупціонерів і санкційних осіб, тепер підтримувало державу», – зазначила Голова АРМА Олена Дума.

Олеся Рудницька

29 серпня, 2023