З Вовчанська на Харківщині втікачі-окупанти перенесли «адміністрацію» у російський Бєлгород

Новини Вінниці / З Вовчанська на Харківщині втікачі-окупанти перенесли «адміністрацію» у російський Бєлгород

Розташоване поблизу російського кордону місто Вовчанськ вчора росіяни перетворили на «столицю» своєї «адміністрації» загарбаної частини Харківщини. Але вже, сьогодні, 10 вересня, змушені тікати. Але найбільш кумедне те, що тепер «столицю» переносять у російський Бєлгород. Це натяк?..

Нагадаємо, саме нинішній обласний центр РФ у 1918 році став однією з перших столиць «червоної України», де квартирувався призначений з Москви «робоче-селянський уряд». І тоді Бєлгород росіяни називали українським містом. Але з просуванням червоноармійців на південь, Бєлгород став російським і не входив у склад України зразка 1922 року. NaПарижі докладно описував ті події - Чому Україна «за версією Путіна» має «історичні» права на російський Бєлгород..  

Нині з переляку російські окупанти та колаборанти тікають до РФ, куди вивозять створену нашвидкуруч свою «адміністрацію Харківської області» і міста.

Причому, розміщуватися вона має не лише у Бєлгороді, а й в інших містах – навіть у Владивостоці та Якутську, куди, ймовірно, відправлять колаборантів. Кажуть, там чудові краєвиди…   

Зазначимо, Вовчанськ було окуповано 24 лютого.

Олег Верлан

10 вересня, 2022