З Вінниці хотіли експортувати до Білорусі рибних консервів на півмільйона доларів. Силовики заблокували партію

Новини Вінниці / З Вінниці хотіли експортувати до Білорусі рибних консервів на півмільйона доларів. Силовики заблокували партію

На митному посту «Вінниця-центральний» виявили 70 тисяч акцизних знаків для маркування продовольчих товарів українських виробників для подальшого експорту та продажу до Білорусі.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР спільно з представниками Бюро економічної безпеки викрили цей факт на території обслуговування Вінницької митниці.

Зазначається, що акцизні знаки планували використовувати для експорту рибних консервів довгострокового зберігання. Сама продукція за наявною інформацію зберігається на продовольчому складі у Вінниці. Загальна вартість маркованого товару за ринковою ціною становить понад 500 тисяч доларів.

В даний час контрольні знаки вилучені з обігу, що унеможливлює подальше використання і, відповідно, продаж товару на території Білорусі.

«Українські товари не будуть лежати на полицях Росії та Білорусі! Введення санкцій проти Росії та Білорусі має бути рішучим кроком на усіх рівнях, в тому числі й на економічному і продовольчому фронті», - вказують у ДБР.

Хто саме планував експортувати продовольство до країни, яка приймає безпосередню участь в агресії проти України, мають з’ясувати відповідні слідчі органи.

Новини Вінниці / З Вінниці хотіли експортувати до Білорусі рибних консервів на півмільйона доларів. Силовики заблокували партію