З початку війни ліквідовано п’ять російських генералів

Новини Вінниці / З початку війни ліквідовано п’ять російських генералів

Вчора, 15 березня, в блокадному Маріуполі бійці полку «Азов» виклали фото вбитого російського військовослужбовця з погонами генерал-майора. Наразі припускають, що ліквідовано Олега Мітяєва, командира 150-ї мотострілецької дивізії, яка справді бере активну участь у штурмі міста.

«Лице на фото не було цілком помітна. Документів на трупі не виявлено. Але малоймовірно, що в російській армії на передовий якийсь військовий може собі дозволити носити погони генерала заради жарту. Проте всяке буває.

Але минула доба. І жодна російська медіа новина про ліквідацію генерала не спростувала. Хоча зазвичай противник завжди коментує та намагається спростовувати інформацію в українських соцмережах», - написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

В українських медіа обґрунтовано припускають, вбитий – генерал-майор Олег Мітяєв, командир 150-ї мотострілецької дивізії, яка намагається взяти Маріуполь.

«Мітяєв командував російським угрупуванням у Сирії. І був поставлений командувати новою 150 дивізією, розгорнутою біля самого кордону з Україною спеціально для наступальних дій на Донбасі.

Ліквідація Мітяєва - це дуже крута подія, оскільки він є одним із найперспективніших і знакових російських воєначальників. Тепер після такої конкретизації, подивимося яка буде реакція в РФ, чи зможуть вони спростувати інформацію щодо Мітяєва. Це серйозний удар по бойовому духу російських командирів. І величезний успіх Героїв Маріуполя», - зазначив Ю.Бутусов.

Нагадаємо, українські воїни у Маріуполі 15 днів борються у повному оточенні. Без води, тепла, світла. Щодня вони виносять на собі страшні артилерійські та авіаційні обстріли, щодня відбивають штурми, які проводять, судячи з втрат, полонених, частини 150-ї, 19-ї мотострілецької дивізії, 810-ї бригади морської піхоти, 22-ї бригади спецназ, 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

І ще, як офіційно повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, підтверджено, що за 20 днів російського вторгнення Сили оборони України ліквідували 10 членів вищого командування російських військ, зокрема четверо генерал-майорів, троє полковників та троє підполковників (по Мітяєву – немає офіційного підтвердження).· 

Отже, українська армія «приземлила»:

  • генерал-майора Тушаєва Магомеда
  • генерал-майора Герасимова Віталія
  • генерал-майора Колесникова Андрія
  • генерал-майора Суховецького Андрія
  • полковника Захарова Андрія
  • полковника Порохню Сергія
  • полковника Ніколаєва Ігоря
  • підполковника Агаркова Юрія
  • підполковника Софронова Дмитра
  • підполковника Єрмоліна Михайла

Смерть чекає кожного військового РФ, яким би «елітним» чи «рідкісним» його не вважали окупанти. На українській землі йому одна ціна – добриво для чорноземів. Слава Україні!

Олег Верлан

16 березня, 2022