З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікна

Новини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікна

У самісінькому центрі Вінниці – поруч з майданом Небесної Сотні - вночі орудують невідомі, яких теоретично можна назвати вандалами, адже зловмисники вони стануть після скарги власника. Оскільки охорона залишила колишній прибутковий будинок Фігмана та Хасіна, який реконструюється понад 10 років, то «нічні гості» почали трощити та знімати там металопластикові вікна. Чи дійде черга до сторічної цегли, питання часу…  

У самісінькому центрі Вінниці – поруч з майданом Небесної Сотні - орудують невідомі, яких теоретично можна назвати вандалами, адже зловмисники вони стануть після скарги власника. Оскільки охорона залишила колишній прибутковий будинок Фігмана та Хасіна, який реконструюється понад 10 років, то «гості» почали трощити та знімати там металопластикові вікна. Чи дійде черга до сторічної цегли, питання часу…  

В редакцію інтернет-видання NaПарижі надійшла інформація, що серед білого дня 23-24 травня у центрі Вінниці на розі вулиць Соборної і Театральної в чотириповерховій будівлі, що перебуває на реконструкції ("вічному ремонті"), невідомі вандали спочатку стихійно і потім методично почали розбивати склопакети в новеньких пластикових вікнах на четвертому поверсі (мансарда) з тильної частини будинку. Спочатку невідомі особи просто відкривали віконні рами, мабуть, з певною метою. 

Зі слів місцевих мешканців, майже місяць тому відбулася перша спроба проникнення сторонніх осіб на територію об'єкту. Виявилось, що невідомимі вандалали вчинили незаконний демонтаж зі спробою крадіжки нового металопластикового вікна, але порушники, чогось злякавшись, випустили вікно з рук під час демонтажу. Впавши до низу, віконна рама розламалась на друзки.

Місцевий старожил дід Сергій рекомендує власникам будинку поставити металеві ґрати на двері та вікна на першому поверсі, а також закріпити колючий дріт по периметру та намазати солідолом вхідну браму у двір будинку, щоб через неї не перелазили місцеві хулігани. До речі, вхідна брама вже давно була відчинена навстіж або ж замок був взламаний.

Наразі відомо, що орендарем даної будівлі є ТОВ "Оспром" Олександра Семенкова.

Після перевірки журналістами інформації чи присутній на даній території вартовий, виявилось, що охорона даного будинку відсутня. Хоча раніше об'єкт був під цілодобовою пильною охороною.

Слід нагадати, що згідно із розпорядженням ОДА №251 від 21.05.1996 року "Прибутковий будинок Фігмана та Хасіна" на вулиці Соборній, 74 вважається архітектурною пам’яткою місцевого значення. 

Новини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікнаНовини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікнаНовини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікнаНовини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікнаНовини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікнаНовини Вінниці / З історичної будівлі у центрі Вінниці невідомі б’ють та виносять вікна