З 1 листопада у Вінницькій області заборонений вилов риби у зимувальних ямах

Новини Вінниці / З 1 листопада у Вінницькій області заборонений вилов риби у зимувальних ямах

З 1 листопада на Вінниччині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, яка триватиме до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2023 року.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Вінницькій області від 20.10.2022 № 184-О «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах Вінницької області протягом 2022-2023 років» заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області з 1 листопада 2022 року до початку нерестового періоду 2023 року.

«У свою чергу, у заборонений період дозволяється риболовля на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу», - йдеться у повідомленні.

З переліком зимувальних ям у водоймах Вінницької області можна ознайомитись на офіційному сайті Управління Держрибагентства у Вінницькій області https://vn.darg.gov.ua

Інспекція наголошує, що за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства  на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф - 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). Також, залежно від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ.