У Вінниці визначились з новорічною ялинкою та святковими заходами

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з новорічною ялинкою та святковими заходами

У більшості обласних центрі визначились, чи відбудуться традиційні святкові заходи, та чи прикрашатимуть міста новорічною ялинкою. У Вінниці вирішили відмовитися від сталої традиції.

Як пояснили NaПарижі у Вінницькій міськраді, на різдвяно-новорічні свята не планується ставити ялинку у Центральному парку, а також не розроблявся звичний порядок денний святкувань.

А от тюбінг вже монтують.

У Києві щодо ялинки тривають дискусії. Кияни  не можуть дійти консенсусу. Міська влада столиці остаточне рішення щодо новорічних свят ще не ухвалила. Утім, оперативний штаб ради оборони Київщині заборонив використання святкової ілюмінації, у тому числі ялинок, парків та вулиць. Це стосується як комерційної, так і комунальної та державної власності. 

У Рівному цьогоріч ялинку не встановлюватимуть, бо, за словами мера міста Олександра Третяка, 56% людей висловились проти святкувань. У центрі міста, де в минулі роки стояла ялинка, зараз прощаються з загиблими бійцями ЗСУ. Мер планував встановити ялинку у парку, однак і від цієї ідеї у Рівному відмовилися.

У Запоріжжі також святкові заходи обмежать. Однак щодо ялинки ще не вирішили. Якщо ялинку і встановлять, витрачати кошти на неї не будуть: використають куплене у минулому році дерево, гірлянди і прикраси. Цьогоріч святкові заходи будуть обмежені. Втім результат електронного голосування про новорічну ялинку вплине на затвердження плану свят.

У місті Кременчук на Полтавщині вже вирішили – ялинку монтуватимуть, однак грошей на прикраси не витрачатимуть. Масових зимових свят у місті також не буде. Однак буде працювати встановлена підприємцем ковзанка.

Поставити ялинку планують і у ще одному місті Полтавщини – Миргороді. Однак без ілюмінацій та святкових заходів біля неї.

Щодо самої Полтави, то міський голова Олександр Мамай проти ялинки також не заперечує. Однак треба дочекатися дозволу Кабміну та згоди мешканців громади.

В Івано-Франківську цьогоріч планують встановити ялинку, створену з малюнків дітей.

«У нас є ініціатива – поставити не традиційну штучну ялинку, а зробити символічну ялинку перемоги з малюнків наших дітей. Їх буде більше тисячі. Тому звичної ялинки не буде», – повідомив Руслан Марцінків.

Біля ялинки міська влада обіцяє зробити невелике освітлення, однак ілюмінацій не буде. Утім, на свята обіцяють вмикати вуличне освітлення на довший час, ніж зараз.

У Чернівцях цьогоріч також вирішили обійтися без 18-метрової ялинки. Встановлювати її на Соборній площі під час війни влада вважає недоречним. Новорічної локації там також не буде, бо тепер на площі розміщені ангари для допомоги переселенцям. Однак влада планує встановити 7-метрову ялинку у парку і створити фотозони на площах.

У Чернігові жодних заходів до Нового року не буде.

Олеся Рудницька

16 листопада, 2022