«Їх брали упаковками»: чи варто шукати медичні маски в аптеках Вінниці (ФОТО)

Новини Вінниці / «Їх брали упаковками»: чи варто шукати медичні маски в аптеках Вінниці (ФОТО)

Сьогодні, 11 березня, коли уряд оголосив про впровадження загальнонаціональних протиепідемічних заходів, NаПарижі поцікавився: за якими цінами можна придбати медичні маски у Вінниці.

Сьогодні, 11 березня, коли уряд оголосив про впровадження загальнонаціональних протиепідемічних заходів, NаПарижі поцікавився: за якими цінами можна придбати медичні маски у Вінниці. Але поцікавився, як з’ясувалось, пізно… Маски аптекарі уже приблизно півтора місяця як бачать тільки по телевізору та на фото в інтернеті.

Принаймні так сказали продавчині п’яти аптек у центрі міста. Можливо, у спальних районах ситуація інша.

«Десь півтора місяці назад у нас їх забрали моментально і більше не привозили, кажуть, що на складах немає», - каже продавчиня «Муніципальної аптеки» на Соборній.

Так само відповідають і в «Мед-Сервісі» на Оводова. Кажуть, відколи заговорили про коронавірус, масок в аптеки такі не завозили.

«Їх навіть на складах немає», - говорять в аптеці «Авіценна» на Грушевського.

 

«Приходили ще півтора місці назад і брали упаковками – запасались люди. Відтоді так і не привозили», - говорять в аптеці ТОВ «УДМ» по Грушевського.  

Попри те, що масок немає, кажуть аптекарі, попит на них не зменшується. По кілька людей за годину обов’язково запитують про маски.

В аптеці ТОВ «Біос-В» на Театральній, де масок, звісно, також немає, журналісту ледь не майстер-клас провели із їх виготовлення: розповіли з чого і як шити пов’язки. Але нагадали також, що «захисну силу» медичних масок надто перебільшують.  

Нагадаємо, сьогодні на закритому засіданні уряду було прийнято рішення щодо застосування карантину терміном на три тижні – до 3 квітня – через небезпеку коронавірусу COVID-19.