Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці ввечері 16 липня відбулось святкування знакової історичної події – набрання чинності Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Акція «Мова об’єднує» зібрала на Європейській площі понад 50 вінничан.

У  Вінниці ввечері 16 липня відбулось святкування знакової історичної події – набрання чинності Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Акція «Мова об’єднує» зібрала на Європейській площі понад 50 вінничан.

Нагадаємо, що сам закон був ухвалений Верховною Радою України 25 квітня 2019 року. Українська мова є одним з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.

Також мова визначає тип мислення, свідомість громадян. Мова є основою духовної цілісності та ментальності народу. Саме тому проросійски налаштовані громадяни, а особливо політики-русофіли намагаються знівелювати її значення і, як результат, скасувати даний історичний документ.

На площі біля вінницької Вежі небайдужі містяни та громадські діячі мали можливість висловитись в підтримку закону і обговорити подальших дій щодо того, щоб даний документ впровадився і втілювався в реалії, як дієвий інструмент для захисту українських інтересів.

Вінничани висловили за підтримку, вказавши на важливість закону для захисту української мови. Сам механізм закону почне діяти поступово. Також учасники акції виконали пісню українських січових стрільців «Ой, у лузі червона калина…», а потім «Славень України».

Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Як вінничани відсвяткували рішення КСУ по «мовному» закону (ФОТО, ВІДЕО)
admin

16 липня, 2019