Нічні перегони по зустрічній смузі: хітом соцмереж стає відео затримання у Вінниці нетверезого водія

Новини Вінниці / Нічні перегони по зустрічній смузі: хітом соцмереж стає відео затримання у Вінниці нетверезого водія

Велику кількість відгуків різного характеру збирає аматорське відео відносно жорсткого затримання патрульними нетверезого водія легковика на вузенькій вулиці у приватному секторі. Як виявилося надяганню кайданків передувало переслідування містом майже у форматі стрічки «Форсаж».

Почнемо з «передумов». Як пояснили у пресслужбі патрульної поліції Вінниччини, вчора, 11 лютого, близько 22 години на лінію «102» зателефонувала власниця BMW, яка розповіла, що знайомий позичив її легковик, але на зв'язок не виходить.

Вказаний автомобіль патрульні помітили на вулиці Батозькій. Однак, держзнак не належав цій автівці. Інспектори намагались поспілкуватися із водієм, проте він почав рух. Так, розпочалися перегони вулицями міста.

Тікаючи, вінничанин неодноразового порушував Правила дорожнього руху. Він не зупинявся на червоне світло світлофору та «летів» по зустрічній смузі. Легковик-втікач зібрав чималий ескорт з патрульних автівок.

Врешті-решт, BMW вдалось заблокувати на провулку Кузнєцова (мікрорайон Малі Хутори). Попри зухвалу поведінку водія та супротив, його витягнули із салону. У цьому процесі приймало участь п’ятеро правоохоронців.  

На відео «заспокоєння» присутня ненормативна лексика кермувальника легковика. Автор – Віталій Кусяка.

За зовнішніми ознаками людина перебувала під дією наркотиків. Від аналізу чоловік відмовився.

На водія-порушника складено декілька адмінматеріалів – за ч.6 ст.121 (за «лівий» держзнак), ч.1 ст.126 (не мав документів на авто), ч.2 ст.122 (порушення ПДР), ст.122 прим.2 (невиконання вимог поліцейських) і ст.130 (керував у стані наркотичного спяніння) КУпАП.

До речі, вечір п’ятниці традиційно вважається «найспекотнішим» у патрульних, адже більше, ніж в інший час вони зустрічають п’яних за кермом. Так, за нічну зміну у Вінниці складено 8 протоколів за ймовірне керування у стані сп’яніння.  

Макс Мельник

12 лютого, 2022