Як відбили важливий пункт у росіян. Подробиці успішного рейду у тил ворога розвідників 41-ої бригади

Новини Вінниці / Як відбили важливий пункт у росіян. Подробиці успішного рейду у тил ворога розвідників 41-ої бригади

У Новорічну ніч розвідники 41-ої окремої механізованої бригади провели рейд у тил ворога на Куп’янсько-Сватівському напрямку. У полон було взято трьох окупантів, а також зайнято важливий спостережницький пункт. Нині бійці розповіли подробиці зухвалої операції.

Розвідник з позивним «Моряк» пояснив, що перед тим, як йшли за «нуль» ретельно вивчили безліч факторів.

«Треба було вибрати момент, коли менше буде крити артилерія, менше буде «пташок» у небі, погода буде не сприятлива для переміщення (живої сили, - прим. авт.) великого», - розповів військовий.

Його побратим командир розвідвзводу «Джокер» додав подробиць, зазначивши, що дочекались 23-ої години 31 грудня, коли у росіян «били куранти», і окупанти пішли «відпочивати».

Група українських розвідників пішки подолала відстань у понад 5 кілометрів, аби непомітно дістатися спостережницьких пунктів росіян. У темряві окупанти не помітили «гостей». Розпочався бій… Співвідношення сил було не на користь українських захисників – шестеро проти пів сотні росіян.  

«Навели тоді шухеру. Чесно скажу, відчували на полі бою господарями. І я все бачив, кожну свою людину контролював», - пояснив «Джокер».

У свій час росіяни місяць здобували ці позиції, наші ж хлопці відбили їх за 45 хвилин бою. Більшість окупантів загинула чи втекла. Троє здалися у полон.

«Вони дуже боялись, що почнемо їх різати. Але я сказав, що буде застосована Женевська конвенція. Мені краще обміняти цих трьох на своїх трьох полонених», - додав «Джокер».

Полонені розповіли, що працювали кухарами до підписання контрактів з російським міноборони. Воювати пішли, щоб позбутися боргів, а один – щоб втекти від дружини, з якою посварився. На позиції їх відправили за три дні до кінця року.

Тепер вітаються словами «Слава Україні!».

Олег Верлан

11 січня, 2024