«Я став заручником ситуації, як і фермери»: новий власник заблокованого на Вінниччині елеватора, каже, що разом з власниками зерна «попався на аферу» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Я став заручником ситуації, як і фермери»: новий власник заблокованого на Вінниччині елеватора, каже, що разом з власниками зерна «попався на аферу» (ВІДЕО)

Фермери, які блокують елеватор поблизу станції Бар на Вінниччині, підозрюють, що керівники зерно приймального підприємства щезли, не повернувши їм здане на зберігання збіжжя.

Фермери, які блокують елеватор поблизу станції Бар на Вінниччині, підозрюють, що керівники зерноприймального підприємства щезли, не повернувши їм здане на зберігання збіжжя. Щоправда, нові власники як самого елеватора, так і зерна спілкватися із агровиробниками не відмовляються. Але ситуацію це не змінює: отримати свій торішній урожай люди не можуть. 

«Є рішення різних судів, нас намагаються ввести в судові перипетії, а віз як стояв там, так і стоїть», - каже один з фермерів Віталій.

«Ми на цей елеватор здавали соняшник. Орендуємо в людей паї, зібрали урожай і здали на цей елеватор. Після нового року ми мали його продати, але нам його не віддали. Кажуть, що елеватор був у заставі в якомусь банку, його арештували. Власник зник, а ми воюємо і нічого не можемо зробити. Зверталися вже у Вінницьку поліцію, зверталися у Київ… Чекаємо результату», - розповідає фермерка Людмила.

За словами адвоката фермерів Івана Личака, арешт на майно зерноприймального підприємства накладав столичний суд. Тому у травня до Печерського райсуду Києва було подано клопотання про скасування арешту на зерно. Втім, як стало відомо, зерно вже продане.

Новий власник елеватора каже, що став таким же заручником ситуації, як і фермери.

«Ми придбали елеватор у фірми, яка його заклала у заставу в банк, ми заплатили податки, а на сьогодні не маємо змоги працювати на цьому елеваторі, тому що він заблокований. Ми не можемо підготуватись до сезону і просимо владні структури вирішити це питання. Ухвал суду сьогодні є, мабуть, з десяток. Я чудово розумію агровиробників, розумію, що люди попалися на цю аферу», - каже власник підприємства.

Фермери тим часом обіцяють весь час чергувати біля елеватора, що їхнє, але вже перепродане зерно, не вивезли з підприємства.

Подробиці – у сюжеті журналістів ТРК «Вінниччина»:

Сергій Маламура

17 червня, 2019