Врятувати лелек: користувачі соцмереж згуртовуються й дбають про птахів, що можуть загинути через аномальну весну

Новини Вінниці / Врятувати лелек: користувачі соцмереж згуртовуються й дбають про птахів, що можуть загинути через аномальну весну

Останніми днями у соцмережах з'явилися десятки фотографій й відео з лелеками, які повернулися з півдня у рідні краї. На жаль, внаслідок природної аномалії нещасні птахи опинилися перед загрозою смерті. Сильні морози, товстий шар снігу й льоду, через що вони лишилися без їжі й води, не дають шансів вижити багатьом з них.

   Останніми днями у соцмережах з'явилися десятки фотографій й відео з лелеками, які повернулися з півдня у рідні краї.

На жаль, внаслідок природної аномалії нещасні птахи опинилися перед загрозою смерті. Сильні морози, товстий шар снігу й льоду, через що вони лишилися без їжі й води, не дають шансів вижити багатьом з них.

Аби допомогти лелекам багато людей об'єдналися у соцмережах, почали збирати кошти, закуповувати їжу, яку відвозили у місця перебування пташиних зграй.

Небайдужі громадяни створили карту, на якій позначають місця, де птахи потребують допомоги. Одне з них – село Вербляни, що в Яворівському районі Львівщини. Там знаходяться понад 170 лелек. Загалом лелеки прилетіли до 13 регіонів України, зокрема на Вінниччину.


Щоб врятувати нещасних птахів за короткий час зібрано десятки тисяч гривень, які витрачаються на закупівлю мороженої риби, доставку її, а також сіна й води.

Юрій Ярмощук

21 березня, 2018