Вранці можливі потужні ракетні удари, перетин ворогом кордону з боку Білорусі та наступ окупантів на півдні та сході

Новини Вінниці / Вранці можливі потужні ракетні удари, перетин ворогом кордону з боку Білорусі та наступ окупантів на півдні та сході

Під ранок рашистські окупанти готуються до повномасштабного наступу одразу по кільком напрямкам. Паралельно з цим, з боку Білорусі ворог має перейти кордон України.

Інформацію NaПарижі отримав з власних джерел у ЗСУ.

Повномасштабний наступ можливий о 4.00.

Зі сторони Білорусі ДРГ просунуться до 15-20 км для відволікання наших військ.

Також будуть здійснюватися ракетні та авіаудари по всій країні. Мішенню стануть бази військових, залізничні станції, критична інфраструктура.

Проте основні зусилля рашисти зосередять на сході та півдні України, намагаючись захопити якнайбільше території, оточивши українські підрозділи.

Оперативне командування «Північ» офіційної інформації щодо нападу з боку Білорусі не оприлюднювало.

The Washington Post повідомив, що Росія готується знову наступати на Чернігів, але Держприкордонслужба України спростувала це. Видання, посилається на інформацію військових, які запевняють, що росіяни стягують живу сили та техніку до кордону. За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, мова йде про демонстрація активності для відволікання уваги, щоб не дозволити посилення Збройних сил України за іншими напрямками.

Він пояснив, що агресор зберігає підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей, в окремих місцях противник посилює інженерне обладнання позицій. Водночас формування ворогом угруповання для відновлення наступу наразі не спостерігається.

«Росія не припиняє озброєних провокацій, практично щодня продовжуються обстріли області зі стрілецької зброї, мінометів, артилерійські обстріли, зокрема й об'єктів цивільної інфраструктури. Вогонь ведеться з Росії», - додав Демченко.

Олег Верлан

25 травня, 2022