Вночі на Вінниччині звільнили заручника. В оточенні поліції зловмисники пішли на перемовини (ФОТО)

Новини Вінниці / Вночі на Вінниччині звільнили заручника. В оточенні поліції зловмисники пішли на перемовини (ФОТО)

На Вінниччині вночі 6 жовтня успішно реалізували операцію по звільнення заручника. На відміну від звичайних захоплень з метою викупу, у даному випадку двоє жителів Калинівського району вдалися до таких дій після побутового конфлікту та бійки, коли усі учасники конфлікту були напідпитку.

На Вінниччині вночі 6 жовтня успішно реалізували операцію по звільнення заручника. На відміну від звичайних захоплень з метою викупу, у даному випадку двоє жителів Калинівського району вдалися до таких дій після побутового конфлікту та бійки, коли усі учасники конфлікту були напідпитку.

Про подробиці нічної операції 7 жовтня начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос розповів журналістам під час брифінгу. Інформація про те, що чоловіка у селі Корделівка Калинівського району побили та незаконно утримують в гаражі, надійшла до поліції від місцевого жителя о 23 години. А близько 3-ї години ночі 6 жовтня 24-річного мешканця Калинівки вдалося звільнити.

Все почалося з того, що калинівчанин разом зі своїм знайомим-однолітком прийшли до 32-річного мешканця с. Корделівки, щоб пограти в комп’ютерну гру. Потім власник помешкання запросив їх до гаражу, де вже перебували двоє чоловіків.

Посиділи, випили… Коли всі вже були напідпитку, виник конфлікт, який привів до бійки. Постраждав 24-річний гість з Калинівки - один із зловмисників наніс йому тілесні ушкодження. Тим часом товариш постраждалого подзвонив знайомому, щоб той приїхав до села і забрав їх.

Як тільки до подвір’я під’їхала автівка та хлопець хотів вийти, один з присутніх чоловіків йому завадив. Гість все ж вирвався і побіг до машини. Услід йому зловмисник почав стріляти.

Внаслідок кількох пострілів пошкоджено автомобіль. Побитого ж калинівчанина зловмисника закрили в гаражі та, погрожуючи розправою, не випускали.

Товариш, який був на волі, викликав поліцію. В Корделівці довелося вводити план «Заручник». До його реалізації підключили управління карного розшуку та бійців спецпідрозділу «КОРД». На місце надзвичайної події прибув і начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, який особисто вів перемовини із зловмисниками.

«З першої розмови компромісу досягли не вдалось, але в подальших розмовах, саме той чоловік, який по нашим оперативним даним вчиняла постріли зі зброї в бік потерпілих, пообіцяв особисто мені не вчиняти супротив та стрілянину в бік правоохоронців, а також не вчиняти будь-яких насильницьких дій відносно потерпілого. Після цього я домовився з ним, щоб він вийшов з будинку без зброї на зустріч зі мною та його знайомим, щоб все вирішити мирно. Він погодився», — зазначив Юрій Педос.

Мабуть, до цього часу первісна агресія поступилася здоровому глузду. Людина вийшла… Потерпілого заручника з тілесними ушкодженнями госпіталізували.

Поліція вилучила пристрій для відстрілу гумових куль, магазини до пістолета «Форд 12», стріляні гільзи від невстановленої зброї, пристрій для вживання наркотичних засобів, сухі рослини коноплі. Тобто чоловіки «чудово» відпочили… Згодом затриманий зізнався, що рушницю «Сайгу», з якої стріляли по легковику, він викинув у ставок.

На підставі зібраної доказової бази в процесуальному порядку затримано дві особи : 32-річного та 34-річного мешканців Калинівського району. Один із них має судимості, інший — колишній військовий. Їх поміщено до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Слідчим управлінням відкрито два кримінальних провадження: за ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.15 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство). За такі злочини може загрожувати до 15 років ув’язнення.