На Вінниччині лікарку з Оратова через смерть 5-річної дитини засудили до ув’язнення та зобов’язали відбути термін

Новини Вінниці / На Вінниччині лікарку з Оратова через смерть 5-річної дитини засудили до ув’язнення та зобов’язали відбути термін

Сьогодні, 28 вересня, у Вінницькому апеляційному суді розглядали вчергове справу лікарки з Оратова. Її було визнано винною у недбалому ставленні, що спричинило смерть 5-річного хлопчика. Нині адвокат жінки у скарзі просив відтермінувати ув’язнення. Але судді залишили вирок першої інстанції без змін.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, захисник не погодився з ухвалою Немирівського райсуду, якою відмовлено в задоволенні клопотання про відстрочку виконання вироку щодо останньої. Жінку визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для хворого неповнолітньому).

Під час апеляційного розгляду адвокат просив скасувати ухвалу суду першої інстанції та відтермінувати виконання вироку. Мотивував це важкими хворобами засудженої. Зокрема, ендокринною.

За словами ж прокурора, ці недуги не перешкоджають відбувати покарання: у відповідному переліку захворювань, які є підставою для подання в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання, вони не значаться.

Відтак ВАС відхилив апеляційну скаргу адвоката, а ухвалу Немирівського районного суду залишив у силі.

Зазначимо, через те, що лікарка неналежно виконала свої професійні обов’язки, помер п’ятилітній хлопчик. Її покарано роком ув’язнення та дворічним позбавленням права займатися лікарською діяльністю. Ще у липні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Немирівського райсуду. Лікарка своєї вини не визнала. «Програвши апеляцію», її захисник вирішив через суд відтермінувати виконання покарання, але марно.  

Макс Мельник

28 вересня, 2022