Влітку у Вінниці стартуватиме Подільське ралі раритетних автомобілів на чолі з чорним «Запорожцем»

Новини Вінниці / Влітку у Вінниці стартуватиме Подільське ралі раритетних автомобілів на чолі з чорним «Запорожцем»

Сьогодні, 15 лютого, вінничани могли помилуватись легендарним чорним «Запорожцем», який приймав участь у ралі Monte-Carlo. Рарітетна автівка своїм ходом поверталась дорогами усієї Європи та через Кам’янець-Подільський і Вінницю.

На цьогорічному ралі, який відбувався у князівстві Монако, приймали участь дві раритетні автівки з України – ЗАЗ та Lada-1500.  

«Так сталось, що саме цього року, не зважаючи на війни, ми вирішили проїхати всією Європою на чорному «Запорожці» та прийняти участь у ралі Монте-Карло», - розповідає керівник збірної України з ралі на історичних автомобілях Роман Щипков.

Вони «презентували» Україну на європейському рівні, а повертаючись до рідного Запоріжжя Р.Щипков зустрічався з представниками влади у Кам’янці-Подільському та Вінниці. Під час спілкування виникла ідея проведення Подільського ралі історичних автомобілів за маршрутом Вінниця – Бар - Кам’янець-Подільський.

Попередньо цей захід має відбутися у кінці липня чи на початку серпня. У ралі приймуть участь близько 30 вітчизняних автомобілів. Будуть серед них і вінничани. Обласний центр представлятиме керівник музею моделей транспорту Олександр Вдовиченко та інші власники раритетних машин.     

Олег Верлан

15 лютого, 2023