Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені Стуса

Новини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені Стуса

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса у Вінниці відкрито кабінет польської мови. Про це повідомляє сайт вишу.

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса у Вінниці відкрито кабінет польської мови. Про це повідомляє сайт вишу.

На урочистостях із цієї нагоди в університеті побували Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, політолог, професор, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський та представник військового аташе пані полковник Агнєшка Мальчевська.

Кабінет відкрито саме завдяки співпраці ДонНУ із Генконсульством Польщі у Вінниці та Варшавським університетом. Польську у Вінниці вивчатимуть ті студенти, які обрали її як другу іноземну.

Пані Агнєшка Мальчевська, виступаючи перед студентами та викладачами, наголосила на важливості інтеграції України до ЄС та вступу до НАТО, а пан Пшемислав Журавський вел Граєвський зауважив, що не вивчав українську мову, але може вільно розмовляти нею. Це, за його словами, є свідченням відсутності бар’єрів та труднощів для вивчення й польської мови українськими студентами.

Новини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені СтусаНовини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені СтусаНовини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені СтусаНовини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені СтусаНовини Вінниці / Вінницьким студентам буде легше вивчати польську мову: спеціалізований кабінет відкрили у ДонНУ імені Стуса
Сергій Маламура

18 квітня, 2019