У Калинівській громаді на Вінниччині віряни підтримали перехід до ПЦУ

Новини Вінниці / У Калинівській громаді на Вінниччині віряни підтримали перехід до ПЦУ

У Вербну неділю, 17 квітня, релігійна громада села Черепашинці провела збори та ухвалила рішення про вихід місцевої Святопокровської парафії з УПЦ Московського патріархату і перехід під юрисдикцію Православної Церкви України.

Збори громади відбулися у приміщенні сільського будинку культури за участю в.о. старости села, настоятеля місцевого храму. У зібранні взяли участь більше вісімдесяти мешканців Черепашинець.

Як повідомляє Калинівка Сіty, у рішенні перейти під юрисдикцію ПЦУ віряни були одностайними. Своє голосування черепашинчани підкріпили ще й підписами, кажуть, щоб у нікого не виникало сумнівів у їхньому рішенні.

Рішення про перехід люди аргументували таким чином - ми живемо в українській державі, то ж і церква має бути українською. У громаді не хочуть, аби щось їх пов’язувало з РФ, тому не бажають перебувати у лоні церкви, предстоятель якої дарує ікони вбивцям українців та виправдовує дії окупантів.

Настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Володимир Слободянюк рішення прихожан не підтримав. Він закликав черепашинчан почекати закінчення війни та повторив заяву священиків Вінницької єпархії УПЦ МП, які виступають за те, щоб після завершення бойових дій в Україні скликати Архієрейський собор церкви та вирішувати питання про повну її незалежність.

Однак мешканці Черепашинець на таку пропозицію священника не пристали.

Нагадаємо, з початком повномасштабної війни у більшості регіонів України пришвидшився процес переходу релігійних громад від УМЦ МП до ПЦУ.

Макс Мельник

18 квітня, 2022