Вінницьких підприємців попереджають про «псевдоінспекторів», які вимагають хабарі, щоб не було штрафів

Новини Вінниці / Вінницьких підприємців попереджають про «псевдоінспекторів», які вимагають хабарі, щоб не було штрафів

Шахраї стають все вигадливими та активними у різних галузях. Раніше NaПарижі повідомляв про аферистів,які телефонують від імені начальника ГУ ДФС у області Руслана Осмоловського. місцевим підприємцям та пропонують «закрити очі» на порушення, які ті начебто зробили. Натомість за позитивний результат для представників бізнесу просять винагороду. Тепер Держпродспоживслужба області попереджає вінницьких бізнесменів про «псевдоінспекторів», які приходять на підприємства з перевірками, погрожуючи штрафними санкціями.

Шахраї стають все вигадливими та активними у різних галузях. Раніше NaПарижі повідомляв про аферистів,які телефонують від імені начальника ГУ ДФС у області Руслана Осмоловського місцевим підприємцям та пропонують «закрити очі» на порушення, які ті начебто зробили. Натомість за позитивний результат для представників бізнесу просять винагороду. Тепер Держпродспоживслужба області  попереджає вінницьких бізнесменів про «псевдоінспекторів», які приходять на підприємства з перевірками, погрожуючи штрафними санкціями.

«За інформацією окремих головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, невстановлені особи із підробленими посвідченнями інспекторів або посвідченнями представників громадських організацій у сфері захисту споживачів здійснюють перевірки суб’єктів господарювання щодо виконання ними вимог у сфері харчового законодавства та захисту споживачів. При цьому зазначені особи погрожують суб’єктам господарювання штрафними санкціями за нібито встановлені порушення та вимагають від них грошову винагороду за не накладання таких санкцій», - йдеться у повідомленні.

 У відомстві зазначили, що будь-які громадські організації не наділені повноваженнями здійснення державного контролю у вказаних сферах, у тому числі — щодо застосування санкцій за порушення вимог законодавства. У разі виникнення сумніву щодо законності проведення перевірки, у службі порекомендували звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби області. А у випадку виявлення «псевдоінспекторів» на підприємстві – до Нацполіції.