Вінницький тролейбус їздитиме до аеропорту? Мер Моргунов проінспектував новий виріб ВТК

Новини Вінниці / Вінницький тролейбус їздитиме до аеропорту? Мер Моргунов проінспектував новий виріб ВТК

Кілька років тому директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко розповідав вінницьким журналістам, що мріє про те, аби з часом розвинути інфраструктуру до аеропорту «Вінниця», а це можливо при залученні тролейбусів з автономним ходом. Саме такий зразок вже майже готовий на підприємстві. Його продемонстрували 11 квітня міському голові Сергію Моргунову.

Кілька років тому директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко розповідав вінницьким журналістам, що мріє про те, аби з часом розвинути інфраструктуру до аеропорту «Вінниця», а це можливо при залученні тролейбусів з автономним ходом. Саме такий зразок вже майже готовий на підприємстві. Його продемонстрували 11 квітня міському голові Сергію Моргунову.

Нагадаємо, минулого року влада Вінниці вирішила, що є сенс на потужностях місцевого комунального підприємства виробляти не трамваї, а тролейбуси. Логічно, адже незабаром Вінниці подарують чергову партію швейцарських трамваїв, а дефіцит тролейбусів у місті відчутний давно.

«Перший дослідний зразок з робочою назвою «Вінниця-ПТС 12» - практично на виході», - зазначив у Facebook мер Сергій Моргунов.

Міський голова також розповів, що за планами у цьому році «Вінницька транспортна компанія» має зібрати чотири одиниці. Окремо він зупинився на новаціях, або вдосконаленнях. Серед них – 5-кілометровий автономний хід. Тобто, такий тролейбус завдяки акумуляторам матиме змогу «курсувати» за межами контрактної мережі. Якщо зважити на те, що у міста є бажання розвивати східну околицю, зокрема зону аеропорту, то можна припустити, що згодом тролейбус «доходитиме» до Гавришівки. Принаймні, директор КП М. Луценко ділився такими планами кілька років тому.

Макс Мельник

11 квітня, 2019