Вінницького музиканта розстрілювали впритул: хірурги вийняли з тіла артиста вісім куль

Новини Вінниці / Вінницького музиканта розстрілювали впритул: хірурги вийняли з тіла артиста вісім куль

Внаслідок стрілянини у вінницькому ресторані «Гетьман» ввечері 27 березня постраждав соліст колективу. Музикант зазначає, що зловмисник спочатку кілька разів погрожував йому розправою, а потім підійшов і впритул «висадив» усю обойму свого травматичного пістолету. З 12 пострілів 11 гумових куль були направлені саме у музиканта. На операційному столі фахівці Вінницької лікарні швидкої допомоги вилучили з тіла співака вісім куль.

Внаслідок стрілянини у вінницькому ресторані «Гетьман» ввечері 27 березня постраждав соліст колективу. Музикант зазначає, що зловмисник спочатку кілька разів погрожував йому розправою, а потім підійшов і впритул «висадив» усю обойму свого травматичного пістолету. З 12 пострілів 11 гумових куль були направлені саме у музиканта. На операційному столі фахівці Вінницької лікарні швидкої допомоги вилучили з тіла співака вісім куль.

Як писав NaПарижі, у вінницькому ресторані «Гетьман», що на вул. Брацлавській, лунала стрільба. Один з відвідувачів, якого роздратувало те, що перестала грати музика, дістав травматичну зброю. Гумові кулі потрапили у музиканта… Спочатку у поліції відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства, але потім перекваліфікували на ст. 15 ст. 115 КК України (замах на вбивство). Особа людини, яка стріляла встановлена. Його розшукують.

Постраждалий зв’язався з редакцією NaПарижі лише 30 березня. За словами 43-річногго Павла Р. (прізвище не вказується з етичних міркувань), професійно він займається музикою з 1990 року, виступав не тільки в Україні, а й за кордоном, стикався з різними «пригодами».

«В останні роки у музикантів частіше виникають ситуації, коли їм погрожують. Зазвичай, клієнти вважають за необхідне пожахати, аби довести свою зверхність. У моєму випадку, людина двічі конкретно казала, що помститься через паузи у виступі, потім підійшла на відстань у півметра та розрядила обойму. Стріляв чоловік в мене впритул», - розповідає музикант.

Музикальний супровід у ресторані передбачений з 19 до 20 години. Потім гостям закладу розносять страви. За словами Павла, перший словесний конфлікт почався приблизно о 20.10. Один з клієнтів нахабно вимагав від музиканта продовження концерту. Це відбулося через 5-10 хвилин від початку перерви. Відвідувача не цікавили аргументи – він хотів музики.

Соліст пояснив, що перерва – не його забаганка, а вимога адміністрації ресторану, тому, якщо виникають питання такого роду, треба звертатися до керівництва. Натомість відвідувач не зупинився із погрозами, але змушений був відійти.

Близько 20.40 музиканти знову почали грати. Проте саме цей відвідувач здалеку жестами показував співаку, що тому «кінець». Як стверджує артист, приблизно о 21.10 – 21.15 клієнт підійшов до сцени з пістолетом і прицілився…

«Він почав прицільно стріляти. Я це стверджую. В лице не попав, бо куля застрягла в мікрофоні. Випустив в мене всю обойму. З 12 пострілів 11 куль йшли у мій бік. Я спробував захищатися, але «стрілок» втік. Наздогнати його я фізично не міг. Був увесь у крови. Коли намагався бігти за ним, запаморочилося у голові. Почав втрачати свідомість. Десь о 21.30 мене вже оперували у лікарні», - пригадує співак.

Наразі поранений перебуває на лікарняному ліжку. В нього травмовані грудна клітина, спина, обидві руки, постраждав хребет.

Музикант доволі критично ставиться до «складнощів» поліції у затриманні порушника. Павло чудово запам’ятав, що «стрілок» відмічав день народження друга з дружиною та трьома дітьми.

«Цьому «мажору» на вигляд близько 35 років. Святкувало за їх столом приблизно 20 людей. Пам’ятаю, що дружина пішла трохи раніше стрільби. Мабуть, викликала таксі. Він ще 3-4 хвилини допивав, а потім підійшов впритул до мене і почав стріляти. І втік швидко. Можу припустити, що авто його чекало», - зазначає артист.

Він також вказує, що друзі «стрілка» після інциденту почали збирати кулі, ймовірно, щоб сховати їх від поліції. Пощастило, що кілька куль підібрали відвідувачі з іншої компанії та передали слідству.

«Я не вірю, що цього чоловіка складно знайти, якщо відомо хто він і звідки. Можливо, через вибори  його не шукають? Не виключаю, що правоохоронці можуть вирішити «прикривати» його. Свідків того, скільки разів він стріляв і демонстративно вийшов до сцени, вдосталь», - підкреслює співак.    

Олег Верлан

30 березня, 2019