Вінницькій області цього року передбачили 221,4 млн грн із ДФРР: стало відомо, які проєкти профінансують

Новини Вінниці / Вінницькій області цього року передбачили 221,4 млн грн із ДФРР: стало відомо, які проєкти профінансують

На Вінниччині цього року 29 проєктів фінансуватимуться із Державного фонду регіонального розвитку. Таке рішення 20 лютого ухвалила комісія при мінрегіоні. Перелік проєктів, на які кошти дасть держава, оприлюднили у Вінницькій ОДА.

На Вінниччині цього року 29 проєктів фінансуватимуться із  Державного фонду регіонального розвитку. Таке рішення 20 лютого ухвалила комісія при мінрегіоні. Перелік проєктів, на які кошти дасть держава, оприлюднили у Вінницькій ОДА.

Зокрема, в рамках реалізації національної програми «Велике будівництво» буде профінансовано 15 проєктів з будівництва (реконструкції, капітального ремонту). Йдеться про 5 закладів освіти: у Вінниця, Іллінцях, Ямполі, Оратові та Чернівцях; 5 дошкільних навчальних закладів (Гайсин, Жмеринка, Хмільник, Теплик та Шпиків); 5 спортивних споруд (Вінниця, Жмеринка та Хмільник).

Сім проєктів вважаються перехідними - 5 шкіл та 2 об’єкти спортивної інфраструктури.

Продовжать також фінансування із ДФРР роботи в лікарнях ім. Пирогова та швидкої допомоги у Вінниці, Хмільницькій фізлікарні; школі в селищі Стрижавка; чотирьох закладах культури та туризму у Вінниці, Тульчині та Тростянці, двох спортивних спорудах у Гнівані та Браїлові.

Передбачено кошти на реконструкцію хіміотерапевтичного корпусу Подільського центру онкології, дитячих садочків у Вінниці та Сутисках й спортивно-оздоровчого закладу в селі Ободівка.

Загалом, цього року для Вінницької області у ДФРР передбачено 221,4 млн грн.

Сергій Маламура

21 лютого, 2020