Вінницькі волейболісти вчергове здолали суперників: обидва клуби серед лідерів Суперліги

Новини Вінниці / Вінницькі волейболісти вчергове здолали суперників: обидва клуби серед лідерів Суперліги

Обидва вінницькі волейбольні колективи наприкінці минулого тижня двічі перемогли суперників з Харкова та зберігають місця у першому «квартеті» турнірної таблиці. «МХП-Вінниця» (Тростянець) здолав «Локомотив», а «Серце Поділля» - «Юракадемію». У чотирьох поєдинках був зафіксований однаковий рахунок - 3:0 на користь вінничан.

Обидва вінницькі волейбольні чоловічі колективи наприкінці минулого тижня двічі перемогли суперників з Харкова та зберігають місця у першому «квартеті» турнірної таблиці Суперліги України. «МХП-Вінниця» (Тростянець) здолав «Локомотив», а «Серце Поділля» - «Юракадемію». У чотирьох поєдинках був зафіксований однаковий рахунок - 3:0 на користь вінничан.

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» 0:3 (21:25, 20:25, 21:25), 0:3 (23:25, 21:25, 23:25)

Як повідомляє пресслужба ГО ФВУ, у Харкові, де «юристи» приймали подолян, у першій зустрічі напруженої конкуренції не вийшло. Господарі майданчику помітно поступалися в усіх компонентах гри, особливо на блоках – 2:11 (тут у вінничан слід окремо відзначити центрального блокуючого Віктора Щекалюка, який із загальних 12 очок 7 набрав саме на блоках). І хоча догравальник «юристів» Владислав Павлюк своєю хорошою бомбардирською націленістю (загалом набрав 12 очок) іноді змушував гостей нервувати, далі цього у них справа не пішла.

Наступного дня на майданчику тривала вже приблизно рівна боротьба. Харків’яни значно підтягнули якість прийому та блоків, тож у перших двох партіях споглядалися справжні «гойдалки». Лише в кінцівках «сердечки» робили вирішальні вдалі кроки.

Натомість третій сет вийшов значно непередбачуванішим. Спочатку невідпорні «постріли» Володимира Горбенка та Кирила Клочка (загалом набрали, відповідно, 17 та 13 очок) забезпечували «Серцю Поділля» комфортну перевагу – 8:1, 10:3, 14:6, 18:12… Але далі на повну заголосила «гармата» Павлюка (знову відзначився 12-ма очками), що супроводжувалося збільшенням помилок з боку підопічних Віктора Болдарєва. І незабаром попереду була вже «Юракадемія» - 23:22. Однак три вирішальних розіграші у цій партії та поєдинку загалом залишилися за вінничанами.

Так чином, гравці «Серця Поділля» у протистоянні з непростими опонентами, образно кажучи, вийшли «сухими» із води…

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЛОКОМОТИВ» 3:0 (25:23, 25:23, 26:24), 3:0 (25:21, 25:17, 25:18)

Повернення до рідної арени у Тростянці волейболісти ВК «МХП-Вінниця» відзначила шістьма поспіль переможними партіями. Хоча майже кожна з них коштувала підопічним Костянтина Рябухи великих зусиль. Особливо в першому матчі. Харків’яни, в складі яких на ведучих бомбардирських ролях знову перебували Євген Політько (набрав 16 очок) та Євген Капаєв (13 очок), вперто не бажали миритися з фаворитським статусом господарів паркету. І хоча Артем Скороход (17 очок), якого несподівано вдало підтримав Олександр Буздуган (14 очок), періодично створювали своїй команді непогані відриви, у кожному сеті все вирішувалося фактично на «більше-менше». На щастя для тростянчан, вдало для них…

Наступного дня гості також спромоглися дати суперникам гідний бій. Але цього разу Костянтин Рябуха та його підопічні вкрай небезпечних рахунків у сетах собі не дозволили…

Після п’яти турів обидва колективи з Вінниччини залишаються серед лідерів турнірної таблиці в чоловічій Суперлізі. Лідирують у чемпіонаті львівяни (ВК «Барком-Кажани») з 25 очками. На другому місці ВК «МХП-Вінниця» (24 очки), на третьому – ВК «Житичі-ЖНАЕУ» Житомир (23), а четвертими залишається ВК «Серце Поділля» (21). Решта клубів виступають значно гірше.

Олеся Рудницька

3 грудня, 2019