Вінницькі «укропівці» вимагають від свого затриманого однопартійця здати мандат депутата облради

Новини Вінниці / Вінницькі «укропівці» вимагають від свого затриманого однопартійця здати мандат депутата облради

Вінницька обласна організація партії «УКРОП» відреагувала на затримання за підозрою у хабарництві свого однопартійця, депутата обласної Олексія Бородія. Над тим – захищати члена фракції чи засуджувати його, партійці міркували два тижні, адже затримали депутата, нагадаємо, ще 5 лютого.

Вінницька обласна організація партії «УКРОП» відреагувала на затримання за підозрою у хабарництві свого однопартійця, депутата облради Олексія Бородія. Над тим – захищати члена фракції чи засуджувати його, партійці міркували два тижні, адже затримали депутата, нагадаємо, ще 5 лютого.

Зрештою, мабуть, ретельно проаналізувавши ситуацію та вивчивши всі докази, вінницькі «укропівці» вирішили: їхній однопартієць – однозначно корупціонер і його потрібно «гнати» з облради...     

У заяві партійної організації, розміщеній на Facebook-сторінці, партійці наголошують:  

«Хочемо повідомити, що ми різко засуджуємо та вважаємо абсолютно неприйнятними такі дії депутата. Вони є несумісними зі статусом депутата місцевого самоврядування. В зв’язку з цим, закликаємо Олексія Бородія добровільно скласти повноваження депутата та здати мандат. Якщо ж це не буде виконано – будемо діяти відповідно до процедур, визначених законодавством».

Вочевидь, під цими «процедурами» укропівці мають на увазі норми про так званий імперативний мандат.  

Між іншим, Вінницький міський суд, обираючи Олексію Бородію запобіжний захід, визначив заставу у розмірі 105 тисяч гривень.  

Сергій Маламура

18 лютого, 2020