Вінницькі швейні фабрики забезпечують захисними костюмами міські лікарні

Новини Вінниці / Вінницькі швейні фабрики забезпечують захисними костюмами міські лікарні

Вінницька міська рада ще минулого тижня замовила на двох місцевих фабриках пошиття захисних костюмів для медиків зі спеціального матеріалу – ламінований спандбонд, який не пропускає вологу. Однак, перебуваючи на фабриці «Поділля», де загалом було замовлено понад сім тисяч таких костюмів міський голова Сергій Моргунов прийняв рішення на продовження співпраці й наступне замовлення дозволить створити запас на два місяці для медичних закладів міста.

Вінницька міська рада ще минулого тижня замовила на двох місцевих фабриках пошиття захисних костюмів для медиків зі спеціального матеріалу – ламінований спандбонд, який не пропускає вологу. Однак, перебуваючи на фабриці «Поділля», де загалом було замовлено понад сім тисяч таких костюмів, міський голова Сергій Моргунов прийняв рішення продовжити співпрацю. Наступне замовлення міськради дозволить створити запас на два місяці для медичних закладів Вінниці.

Як повідомили на сайті Вінницької міськради, фабрика «Поділля» вже доставила до медзакладів більше 2000 таких костюмів. Сьогодні, 14 травня, передали ще 1500. Завдяки такій співпраці міські медзаклади отримують по прийнятній ціні спеціальні костюми, а місцеві підприємства – замовлення.

Як каже міський голова Сергій Моргунов:

«Місячна потреба по всіх медичних підприємствах Вінниці, які у підпорядкуванні у міської ради, – це 23 тисячі 225 біокостюмів одноразового використання. Це зокрема перша міська лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги, третя міська лікарня, це всі п’ять центрів первинної медико-санітарної допомоги, три пологових будинки. Цю потребу ми забезпечуємо, у тому числі завдяки замовленням на фабриках «Володарка» та «Поділля».

Крім того, я вже дав доручення, щоб ми розмістили замовлення ще на дві місячних потреби на майбутні періоди. Адже ми повинні бути готовими до різних ситуацій. Фактично ми вирішуємо два завдання – забезпечуємо місячну потребу і робимо резерв на два місяці».

Колективи підприємств ПрАТ «Володарка» та «Поділля» відгукнулись на пропозицію міського голови Сергія Моргунова частково переорієнтувати виробництво для потреб медицини. Загалом міська рада уже замовила фабрикам 17 300 спеціальних захисних комбінезонів, з яких на підприємстві ПрАТ «Володарка» шиють 10 000, а на швейній фабриці «Поділля» - 7300. Захисні комбінезони передадуть до медичних закладів міста.

Директор підприємства «Поділля» Анатолій Козярук розповів, що підприємство вже закінчує відшивати замовлену міською радою кількість костюмів.

«Швачки, які у нас працюють, забезпечені індивідуальним захистом. До речі, вже маємо замовлення з інших міст України, але для Вінниці шиємо в першу чергу», –  зазначив Анатолій Козярук.

Сьогодні частину пошитих костюмів завезли у лікарні №1 та №3.

«Наш персонал безпосередньо працює з хворими на COVID-19 і з тими, хто має підозру на цю хворобу. Такі костюми необхідні в першу чергу інфекціоністам, реаніматологам, а також –  всім тим, хто консультує у відділеннях по вузьких спеціальностях. Наразі люди, задіяні у такій роботі, мають відповідний одяг, створюються запаси», – каже директор МКЛ №1 Костянтин Ліваковський.