Вінницькі правоохоронці знайшли чоловіка, який погрожував застосувати зброю на вокзалі

Новини Вінниці / Вінницькі правоохоронці знайшли чоловіка, який погрожував застосувати зброю на вокзалі

Протягом години поліцейські встановили та затримали чоловіка, який сьогодні, 21 січня повідомив на спецлінію 102, що має при собі гранату та автомат та перебуває на залізничному вокзалі у Вінниці. Про це у Facebook написала керівниця відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник.

Протягом години поліцейські встановили та затримали чоловіка, який сьогодні, 21 січня повідомив на спецлінію 102, що має при собі гранату та автомат і перебуває на залізничному вокзалі у Вінниці. Про це у Facebook написала керівниця відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник. Відшукали зловмисника за 90 км від міста.

Вона нагадала, що з приміщення вокзалу поліцейські евакуювали 200 людей. Правоохоронці ретельно обстежили приміщення та прилеглу територію. Інформація про загрозу життю людей не знайшла свого підтвердження.

«Одночасно проводилися оперативні та розшукові заходи. В результаті за годину зловмисника затримали на території Оратівської територіальної громади. Чоловік перебував у нетверезому стані. Жодної зброї у нього не було. Встановлено, що чоловік зі свого села, де він постійно проживав, не виїздив. Через стан сп’яніння він не зміг пояснити свої дії», - зазначила А.Олійник.

Тобто зловмисник перебував за 90 км від залізничного вокзалу Вінниці, коли телефонував та погрожував застосуванням зброї.

За словами Анни Олійник, у діях 26-річного зловмисника, який раніше притягувався до відповідальності за крадіжки, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.383 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення), що передбачає до 2-х років позбавлення волі.