Вінницькі хірурги за один день провели одразу дві складні операції на серці

Новини Вінниці / Вінницькі хірурги за один день провели одразу дві складні операції на серці

У Вінницькій обласній лікарні імені М. І. Пирогова за один день провели дві складні кардіохірургічні операції на серці двом пацієнтам у віці 76 та 75 років.

Перша операція була проведена 76-річному пацієнту, який страждав від субоклюзії (Частковий вивих плечового суглоба. Коли м'язи є слабкими й не можуть тримати плечову кістку на місці.)правої коронарної артерії та критичного аортального стенозу. Хірурги успішно виконали унікальне одномоментне втручання - стентування правої коронарної артерії та транскатетерну імплантацію аортального клапана (TAVI).

Другу операцію успішно провели 75-річному пацієнту, під час якої протезували аортальний клапан з мінідоступу за допомогою J-подібної міністернотомії (Виконується маленький розріз над грудиною, довжиною всього 5-7 см, а кістка повністю не розрізається, лише частково. Таким чином вдається зберегти її функціональну цілісність, а відтак забезпечити набагато легший період реабілітації.).

Обидва пацієнти зараз почуваються добре.

Лікарі відзначили, що високотехнологічні операції були успішно виконані за один день завдяки застосуванню сучасних методик та малоінвазивних підходів до лікування серцево-судинних захворювань. Використання таких методів дозволяє значно скоротити період відновлення післяопераційного та перебування в стаціонарі, сприяючи подальшій швидкій реабілітації пацієнтів.