Вінницькі енерговійни: енергетики назвати час відключення від електропостачання КП «Вінницяоблводоканал»

Новини Вінниці / Вінницькі енерговійни: енергетики назвати час відключення від електропостачання КП «Вінницяоблводоканал»

Трохи більше тижня залишилося КП «Вінницяоблводоканал», аби вирішити питання по заборгованості з енергетиками. У ПАТ «Вінницяобленерго» попереджають, що мають усі підстави для знеструмлення постачальника питної води зранку 23 вересня.

Трохи більше тижня залишилося КП «Вінницяоблводоканал», аби вирішити питання по заборгованості з енергетиками. У ПАТ «Вінницяобленерго» попереджають, що мають усі підстави для знеструмлення постачальника питної води зранку 23 вересня.

Нагадаємо, між енергетиками та споживачами електроенергії нещодавно почалися справжні «війни». Наприклад, ТОВ «Енера Вінниця» знеструмила будівлю міськради через те, що орган місцевого самоврядування відмовився без проведення тендеру сплачувати за кіловат-години по новій – значно більшій - ціні. І вимкнули рубильник навіть попри заборону суду. Електроенергію подали в адмінбудівлю наступного ранку.

«Напружені стосунки» в енергетиків не тільки з мерією. Конфліктують з багатьма. «Баталії» навіть перекинулися у «площину» ЗМІ. Спочатку через маловідомі сайти опублікували матеріал про начебто певні особисті проблеми керівника «Вінницяобленерго» А. Поліщука, а потім у пресі розмістили його спростування існування довідки з наркодиспансеру.

Ситуація з КП «Вінницяоблводоканалом» глибша. Борги існували з 1990-их. Проте 12 вересня на сайті ПАТ «Вінницяобленерго» з’явилася офіційна інформація, яка нібито підводить риску. Так, за інформацією прес-служби компанії, станом на вчора «борг КП «Вінницяводоканал» перед АТ «Вінницяобленерго» становить 67 мільйонів гривень».

Енергетики наголошують, що неодноразово попереджали про припинення електропостачання у разі ігнорування умов реструктуризації заборгованості. Компанія навіть зверталася до суду.  

«Чергове попередження про відключення електроенергії КП «Вінницяводоканал» отримало 12 вересня 2019-го. Але не здійснило жодного заходу щодо попередження припинення електропостачання», - йдеться у повідомленні «Вінницяобленерго» та наводяться законні підстави для відключення.

Енергетики пропонують погасити 67-мільйонний борг, який сьогодні тримає у напрузі «усю Вінницю». Ймовірно, що на рахунках КП «Вінницяоблводоканал» такої суми немає, отже, за сталою традицією, відносини підприємств у стислі терміни вирішуватимуть представники влади.