Гендиректор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук: «За останній роки ми зуміли налагодити прозору систему надання послуг, але не всім це подобається»

Новини Вінниці / Гендиректор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук: «За останній роки ми зуміли налагодити прозору систему надання послуг, але не всім це подобається»

Про майбутні проекти на Вінниччині та останні провокації й інформаційні нападки журналісти запитали у генерального директора ПАТ «Вінницяобленерго», голови постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань розвитку промисловості і підприємництва, інвестиційної та регуляторної політики Андрія Поліщука.

Про майбутні проекти на Вінниччині та останні провокації й інформаційні нападки журналісти запитали у генерального директора ПАТ «Вінницяобленерго», голови постійної комісії Вінницької обласної Ради з питань розвитку промисловості і підприємництва, інвестиційної та регуляторної політики Андрія Поліщука.

 

- Андрію Леонідовичу, наскільки зараз ефективно працює система надання послуг та на скільки надійні електромережі у Вінницькій області на сьогоднішній день?

- Нещодавно були проведені комплексні роботи, та модернізовано кабельну лінію, яка живить центр Вінниці електроенергією, таким чином в рази покращилась надійність електропостачання для абонентів. Це приклад тієї роботи, яка проводиться щоденного і не тільки в обласному центрі, а й у всій Вінницькій області. Звичайно, всі проблеми, які накопичувались роками швидко вирішити не вдається, але крок за кроком ми рухаємось в перед. Також хочу зазначити, що за останній час було розроблено та запроваджено ряд сервісів, які допомагають людям спостити взаємодію з компанією, ефективно налагоджено роботу гарячої лінії через онлайн звернення та телефонний зв'язок. Заплановано ще рад покращень, які дозволять нам рухатись, використовуючи найпрогресивніші, прозорі методи взаємодії із споживачами.

- На Вас було здійснено ряд інформаційних нападів, зокрема публіковані довідки з фіктивними печатками. З чим або з ким Ви їх пов’язуєте?

- Протягом останніх років, наше підприємство зробило значні кроки у напрямку прозорості та відкритості. Ми унеможливили багато корупційних схем, зробили всі послуги компанії максимально публічними. Також, наші фахівці налагодили якісну систему контролю за спожитою електроенергією. Така активність не подобається багатьом установам та організаціям, які звикли вирішувати питання підключення та споживання електроенергії корупційними шляхами. Саме такі підприємства і формують тіньовий ринок електроенергії і намагаються його максимально подовжити. Саме вони замовляють як матеріали, так і певні, проплачені мітинги, для того щоб змусити різними брудними провокаціями та незаконними методами схилити підприємство до так званих «підкилимних розмов», але їм це не вдасться. Дійшло до особистих погроз та фейкових медичних довідок, які нібито, стосуються мого здоров’я. Зокрема нещодавно прочитав та бачив такі фальшиві довідки, видані неіснуючими лікарями, з фіктивними печатками, тощо… Я переконаний, що на цьому негативні інформаційні кампанії проти мене не зупиняться, і чим більше інновацій та прозорості буде мати ПАТ «Вінницяобленерго», тим більше будемо бачити подібних провокацій. Я хочу заявити, що якимось чином розхитати підприємство та ввести дезорганізацію не вдасться, ми будемо й надалі працювати для людей і покращувати наші послуги.

- Ви сказали про тіньовий ринок електроенергії, які наслідки він має для споживачів?

- Наразі кожну вільну копійку ми використовуємо на модернізацію наших мереж та систем енергопостачання. Але якщо кошти, до підприємства не надходять, то звичайно, здійснити планові та аварійні роботи проблемно. На практиці, воно виглядає так, що в більшій мірі підприємства та установи намагаються здійснити дії, щоб або вчасно не платити за спожити електроенергію, або здійснюють споживання електроенергії поза обліковими пристроями, наносячи збитки для «Вінницяобленерго». Ми налагодили систему виявлення таких «крадіїв» електроенергії і передачі документів по таким випадкам до правоохоронних органів. Але потім такі підприємства та установи потім намагаються вирішити ці питання у корупційний спосіб, наше ж підприємство подає до суду, щоб прозоро вирішити питання. Але на це все йде час та ресурси, які б могли бути використані для заміни аварійних електроопор, особливо в сільських населених пунктах, модернізації та заміни трасформаторів тощо.

- Реформування енергетичної галузі, яке назвали вільним ринком ваша думка?

- Наразі оцінити реформу, яка проводиться, дуже важко. Зовсім мало часу пройшло і ще не розуміло, які наслідки її будуть. Єдине, що можна сказати точно так це те, що ми перестали бути організацією, яка безпосередньо продає електроенергію і відтепер займатимемось лише її розподілом та транспортуванням. Наразі функцію продажу виконують трейдери, і вони будуть давати вказівки, щодо знеструмлення тих чи інших споживачів.

- Нещодавно підприємству виповнилось 24 роки, як би Ви їх оцінили?

Так, 9 серпня 1995 року, згідно наказу Міністерства енергетики та електрифікації України, на базі виробничого енергетичного об'єднання “Вінницяенерго” було засновано державну акціонерну енергопостачальну компанію “Вінницяобленерго”. Саме тоді, будучи студентом, я розпочав трудову діяльність на посаді електромонтера в Вінницьких східних високовольтних електричних мережах. За цей час було багато перемог, підприємство пройшло значний шлях і зараз є одним з найбільших у Вінницькій області. Зараз ми працюємо для того, щоб бути стабільними для наших споживачів, працівників та всіх тих хто разом з нами. Адже ми потужна сила, яка дасть відсіч і провокаторам, і всім тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію на підприємстві.

Джерело: i-vin.info

admin

4 вересня, 2019