Вінницькі екоінспектори виявили незаконну рубку лісу поблизу Тульчина. Райагролісу запропонували компенсувати заподіяну шкоду

Новини Вінниці / Вінницькі екоінспектори виявили незаконну рубку лісу поблизу Тульчина. Райагролісу запропонували компенсувати заподіяну шкоду

За результатами проведеного в січні 2021 року планового заходу державного нагляду (контролю) Держекоінспекції у Вінницькій області на території дочірнього підприємства «Тульчинський райагроліс» виявлено незаконну рубку. Інспекція виявила «відсутність» понад триста дерев різних порід та діаметрів.

За результатами проведеного в січні 2021 року планового заходу державного нагляду (контролю) Держекоінспекції у Вінницькій області на території дочірнього підприємства «Тульчинський райагроліс» виявлено незаконну рубку. Інспекція виявила «відсутність»  понад триста дерев різних порід та діаметрів.

Як повідомляють у пресслужбі ДЕІ в області, перевірка здійснювалася спільно із співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області. Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, становить 3 382 201,18 грн.

Інспекцією пред'явлено претензію ДП «Тульчинський райагроліс» для добровільного відшкодування шкоди внаслідок виявлення зазначеного порушення.

Крім того, матеріали по даному факту, згідно статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України, направлено до УСБУ у Вінницькій області для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше NaПарижі повідомляв, що на Вінниччині екоінспектори виявили, що вздовж траси М-21 незаконно вирізано сотні дерев. Під час позапланових заходів фахівців Держекоінспекції у Вінницькій області виявлено, що на території, яка відведена Служби автомобільних доріг у регіоні, не вистачає 513 дерев різних порід. Їх свого часу вирубали з порушеннями законодавства.

Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, становить 12 295 698, 27 грн.

Олеся Рудницька

1 червня, 2021