Вінницькі депутати виділили 5 мільйонів гривень на села Калинівського району, які постраждали через вибухи

Новини Вінниці / Вінницькі депутати виділили 5 мільйонів гривень на села Калинівського району, які постраждали через вибухи

Між криками та палкими дискусіями, з’ясуванням стосунків депутати обласної ради під час засідання сесії прийняли важливе рішення для мешканців сіл Калинівського району, чиї будинки у вересні минулого року були пошкоджені під час вибухів на військовому арсеналі. Обласні обранці виділили 5 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. За відповідні зміни у обласному бюджеті проголосували 57 депутатів облради.

Між криками та палкими дискусіями і з’ясуванням стосунків депутати обласної ради під час засідання сесії прийняли важливе рішення для мешканців сіл Калинівського району, чиї будинки у вересні минулого року були пошкоджені під час вибухів на військовому арсеналі. Обласні обранці виділили 5 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. За відповідні зміни в обласному бюджеті проголосували 57 депутатів облради.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Миколи Копачевського, кошти будуть направленні на остаточне завершення розрахунків за ремонтно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 26 вересня 2017 у місті Калинівка під час вибухів на 48 арсеналі Збройних Сил України. Більшість суми піде на село Павлівка, яке найбільше тоді постраждало.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив, що кошти підуть на відшкодування робіт, які постраждалі виконували за свій рахунок, не чикаючи підтрики від держави та влади. За словами очільника ОДА, ще три мільйони на ці цілі виділяє района рада. 

Нагадаємо, після Калинівських події Валерій Коровій ініціював створення регіонального резерву для надання допомоги населенню після стихійних лих та надзвичайних ситуацій.