Вінницька «Пироговка» отримала побратима - Інститут медицини невідкладних станів з Молдови

Новини Вінниці / Вінницька «Пироговка» отримала побратима - Інститут медицини невідкладних станів з Молдови

Міжнародне медичне партнерство – проєкт, який реалізовуватиметься під патронатом Третього саміту перших леді та джентльменів. Цьогоріч в рамках саміту відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн. До нього долучилися 14 міністрів охорони здоровʼя з різних куточків світу.

Про це повідомляє МОЗ.

Саміт дав старт міжнародному медичному партнерству. Лікарні з різних куточків України підписали меморандуми про співпрацю з провідними світовими клініками, в яких перейматимуть передовий досвід та будуть ділитись власним. Тобто український медзаклад отримає «побратима» за кордоном, із яким обмінюватиметься досвідом, перейматиме найкращі практики, стажуватиме медиків тощо.

«Жодна медична система не в змозі самотужки впоратися з тими викликами, які щодня ставить перед нами повномасштабна війна та жорстокість агресора. Це можливо лише завдяки надійній підтримці, яку ми відчуваємо від усього цивілізованого світу. Впевнений, що започаткована сьогодні глобальна мережа міжнародного медичного партнерства буде розширюватися. Ще більше країн та провідних медичних закладів будуть долучатися до такого формату взаємодії. Це дасть ще один потужний імпульс для розвитку медичної сфери на всіх рівнях. Якісна сучасна медична система – наша мета. Попри всі складнощі, виклики та умови ми рухаємося вперед», – зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Зокрема, Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова Вінницької облради підписала меморандум про Міжнародне медичне партнерство з Інститутом медицини невідкладних станів (Молдова).

Загалом у рамках саміту укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами. Тобто українські лікарні отримають 25 побратимів у різних куточках світу: від Польщі до Канади.

Олеся Рудницька

8 вересня, 2023