Вінницька поліція заявляє про ліквідацію міжрегіонального «наркокартелю»

Новини Вінниці / Вінницька поліція заявляє про ліквідацію міжрегіонального «наркокартелю»

Після затримки переважно хлопців-«закладчиків» чи дрібних ділерів у вінницькій поліції заявляють про масштабну спецоперацію, наслідком якою стало виявлення головних фігурантів «наркокортелю», що діяв одразу у чотирьох регіонах України доволі тривалий час. Правоохоронці кажуть саме про ліквідацію цього міжрегіонального угруповання.

Після затримання переважно хлопців-«закладчиків» чи дрібних ділерів у вінницькій поліції заявляють про масштабну спецоперацію, наслідком якою стало виявлення головних фігурантів «наркокортелю», що діяв одразу у чотирьох регіонах України доволі тривалий час. Правоохоронці кажуть саме про ліквідацію цього міжрегіонального угруповання.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, спецоперація проводилась 28 квітня на території Вінницької, Миколаївської та Черкаської областей. До неї залучалися слідчі, оперативники управління стратегічних розслідувань та бійці спецпідрозділів поліції, зокрема КОРДу.

За офіційною інформацією, до складу стійкого організованого злочинного угруповання входило більше десятка осіб. Вчора поліцейські провели 8 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, вилучили речові докази їх злочинної діяльності.

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку Олександра Білого, члени угруповання мали чіткий розподіл ролей та протягом 2020–21 років займались збутом наркотичних речовин через мережу закладчиків. Бажаючі придбати заборонені у вільному доступі сильнодіючі лікарські засоби, метадон та психотропи через чат-боти у мобільних додатках зв’язувались з операторами та робили замовлення. Коли гроші поступали на банківську картку, оператор відправляв замовнику фото з місцями закладок. У кожній області працювали люди, які робили закладки за замовленнями.

У ході спецоперації поліцією проведені оперативні закупівлі наркотичних засобів, встановлені місця закладок та вилучені згортки з метадоном. У процесуальному порядку затримані дві особи віком 21 та 23 років. Проводяться слідчі дії.

Під час проведення обшуків у організатора наркозбуту та інших фігурантів вилучено два автомобіля, мобільні телефони, сім-картки, ємності з нашаруванням порошкоподібної речовини, грошові кошти.

Вилучене направлено на експертизу.

Документування злочинної діяльності угруповання здійснюється в межах кримінальних проваджень, відкритих за ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1. ст. 321 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів. За такі злочини передбачено покарання – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво розслідування здійснює прокуратура Вінницької області.