Вінницька міська рада затвердила програму національно-патріотичного виховання, яку ініціювала «Гідність нації»

Новини Вінниці / Вінницька міська рада затвердила програму національно-патріотичного виховання, яку ініціювала «Гідність нації»

25 червня на сесії Вінницької міської ради депутати затвердили Комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Її створення і розробку ініціював осередок Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації» у Вінницькій області.

25 червня на сесії Вінницької міської ради депутати затвердили Комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Її створення і розробку ініціював осередок Всеукраїнського патріотичного руху «Гідність нації» у Вінницькій області.

Програма має на меті виховання патріотизму серед дітей та молоді. У документі передбачено багато заходів. Серед них – зустрічі з учасниками Революції Гідності та воїнами АТО/ООС, благодійні акції на підтримку ветеранів війни, прем'єрні покази художніх та документальних фільмів вітчизняних режисерів, тренінги, семінари, квести, конкурси, екскурсії, змагання, «уроки мужності» та багато іншого.

- Програма передбачає проведення комплексу системних заходів з військової та фізичної підготовки молоді, історичних інтерактивів та курсів підвищення кваліфікації педагогів. До їх реалізації активно долучатимуться профільні відділи і департаменти міської ради, громадські організації, військові, науковці та історики. Також програма передбачає фінансову підтримку інститутів громадянського суспільства, які працюватимуть у цьому напрямку, – каже голова Вінницької ГО «Гідність нації»  Вадим Кудіяров.

Розробляли Комплексну програму національно-патріотичного виховання спільними зусиллями. Постійні відкриті обговорення дали можливість отримати ефективний живий документ.

– Дякую всім, хто долучився до розробки Комплексної програми національно-патріотичного виховання. Зокрема, це: молодіжний центр «Квадрат», представництво Українського інституту національної пам’яті, Центр історії Вінниці, Вінницький зональний відділ військової служби правопорядку та громадські активісти. Вдячні за сприяння міському голові Сергію Моргунову і депутатському корпусу, відділу молодіжної політики міської ради та іншим профільним департаментам, які активно приймали участь у обговоренні. Сподіваємося, що кількісні та якісні показники реалізації Комплексної програми будуть високими, і велика кількість вінничан візьме участь у відповідних заходах. Найголовніше, що на цьому етапі вдалося об’єднати зусилля місцевої влади, силовиків, освітян та громадськості. Усі розуміють, що в умовах російської агресії національно-патріотичне виховання – це питання національної безпеки нашої держави, – продовжує Вадим Кудіяров.

Комплексна програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки передбачає фінансування у межах 2,5 мільйонів гривень.

- Якщо б років 20 тому в Криму, на Донбасі і на Луганщині були б започатковані відповідні Програми, то ці території не були окуповані Російською Федерацією, – вважає голова Вінницької ГО «Гідність нації» Вадим Кудіяров.

Прес-служба Вінницької громадської організації «Гідність нації»

admin

29 червня, 2021