Вінницька міська ОТГ розширює свої кордони – на громадських слуханнях селяни проголосували за приєднання

Новини Вінниці / Вінницька міська ОТГ розширює свої кордони – на громадських слуханнях селяни проголосували за приєднання

До Вінницької міської ОТГ приєднаються ще два села. Відповідне рішення було прийнято 5 грудня на громадських слуханнях, які проводились у селі Писарівка, що у Вінницькому районі.

До Вінницької міської ОТГ приєднаються ще два села. Відповідне рішення було прийнято 5 грудня на громадських слуханнях, які проводились у селі Писарівка, що у Вінницькому районі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

На громадські слухання прийшли більше ста мешканців сіл Писарівка та Щітки. Розповісти про переваги об‘єднання з міською ОТГ приїхали заступники Вінницького міського голови   - Андрій Очеретний, Галина Якубович, Сергій Тимощук та Сергій Матусяк.

Андрій Очеретний розповів, що в разі об’єднання громади будуть мати муніципальні автобуси, розвиватиметься інфраструктура, а також прокращаться освітні та медичні послуги. Села буде включено до Концепції інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року з урахуваннями їхніх потреб.

У короткостроковій перспективі мешканці сіл теж мають відчути покращення. Зокрема, мова йде про муніципальний транспорт. Вартість проїзду має знизитись з 12 гривень до 5, як і у Вінниці, а от  кількість автобусів збільшитись.

Мешканці сіл отримають можливість користуватися Муніципальною картою вінничанина.

Також на громадських слуханнях мова йшла про реконструкцію школи у Писарівці, ремонт клубів та створення гуртків для дітей.

 Що стосується медичних послуг, то амбулаторія Писарівки, яка обслуговує мешканців двох сіл, то заклад може стати філією Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Вінниці.

Адміністративні послуги теж пропонують надавати на місці.

«Ще одна перевага, яку ви можете отримати – це те, що у вас будуть створені віддалені робочі місця працівників Прозорого офісу. Тобто, не потрібно буде їхати до Вінниці у Прозорий офіс, можна буде отримати у селі послуги адміністраторів, соціального захисту та пенсійного фонду», – додав заступник міського голови Андрій Очеретний.

Галина Якубович зазначила, що громада стане фінансово міцнішою і, відповідно, зростуть можливості розвитку територій. В якості прикладу навела селище Десна, яке нещодавно приєдналось до Вінниьцкої ОТГ.

«Місто Вінниця розвивається, і самі вінничани це відзначають під час різних опитувань. Чотири роки поспіль ми є найкомфортнішим містом для проживання. Позиція міського голови Сергія Моргунова та депутатського корпусу полягає у тому, щоб сильним був не тільки обласний центр, а й території, які є навколо, щоб вони могли розвиватися. Хочу зазначити, що менше року тому Десна приєдналася до Вінниці. На сьогодні в школі Десни відремонтовано усі санвузли, створено виїзне робоче місце для працівника соціальної сфери, також вони мають право користуватись усіма міськими програмами, в тому числі, отримувати матеріальну допомогу з бюджету міста. Ми почали ремонтувати дороги», - розповіла Галина Якубович.

Найбільше мешканців турбувало питання землі та податків. Для них були підготовлені пам’ятки про захист прав власності та користування земельними наділами, де чітко були прописані відповіді на ці питання.

В ході голосування більшістю голосів рішення про приєднання було прийнято.Наступним етапом має стати прийняття відповідних рішень сільськими радами.

Новини Вінниці / Вінницька міська ОТГ розширює свої кордони – на громадських слуханнях селяни проголосували за приєднанняНовини Вінниці / Вінницька міська ОТГ розширює свої кордони – на громадських слуханнях селяни проголосували за приєднанняНовини Вінниці / Вінницька міська ОТГ розширює свої кордони – на громадських слуханнях селяни проголосували за приєднання