«Вінницяміськтеплоенерго» забезпечило теплом понад 96% житлових будинків

Новини Вінниці / «Вінницяміськтеплоенерго» забезпечило теплом понад 96% житлових будинків

Протягом тижня працівники КП «Вінницяміськтеплоенерго» працюють над подачею тепла у житлові будинки, школи, садочки та інші заклади соціальної сфери. Станом на 23 жовтня, тепло подано до 1221 будівлі. Серед них 1167 житлових будинків та 54 заклади соціальної сфери. Зокрема з теплом 96% житлового фонду.

На підприємстві зазначають, що подача тепла відбувається поступово. Також там наголошують що згідно з Постановою КМУ №830 за справність внутрішньобудинкових мереж та подальший розподіл тепла всередині будинку відповідальність несуть голови ОСББ та управляючі компанії. Оскільки, відповідно до укладених договорів, теплопостачальне підприємство доставляє теплоносій лише до зовнішніх стін будівлі.

Окрім того, фахівці департаменту міського господарства Вінницької міськради закликають містян здійснити заходи, які зменшать теплові втрати в оселях.

«Згадуючи події минулого року маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій, оскільки ворог може відновити масовані терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Саме тому ми закликаємо громадян не нехтувати заходами, які мають на меті зменшити теплові втрати в оселях», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Він наголосив, що слід перевірити стан вікон та дверей, звернути увагу на те, щоб батареї не були закриті меблями або шторами, а також подбати про зменшення споживання електроенергії

З повним переліком заходів, які націлені на зменшення теплових втрат, а також економне використання електроенергії можна ознайомитись за посиланням.

Олеся Рудницька

23 жовтня, 2023