«Вінницяміськтеплоенерго» увійшло до складу асоціації декарбонізації «Коген Україна»

Новини Вінниці / «Вінницяміськтеплоенерго» увійшло до складу асоціації декарбонізації «Коген Україна»

Асоціація декарбонізації «Коген Україна» – це всеукраїнська асоціація, яка сприяє розвитку когенерації і цілями якої є декарбонізація, когенерація, енергоефективність та енергонезалежність.

Про вступ до складу асоціації повідомляють у КП «Вінницяміськтеплоенерго».

 Протягом останніх років КП «Вінницяміськтеплоенерго» постійно рухається у напрямку реалізації заходів з енергоефективності, енергозбереження, впроваджує такі заходи як: заміна зношених тепломереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів, використовує альтернативні види палива, проводить реконструкції, капітальні ремонти та заміну основного і допоміжного обладнання, встановлює частотні перетворювачі тощо.

«Крім виробництва теплової енергії, наше підприємство також здійснює діяльність з виробництва електроенергії, для забезпечення власних потреб, за допомогою когенераційної установки та турбогенератора. Наразі працюємо у напрямку встановлення розподілених потужностей на об’єктах підприємства та плануємо збільшити виробництво електроенергії, чим зможемо підтримати країну в моменти дефіциту електроенергії у енергосистемі, - розповідає генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик. - Будучи членом Асоціації декарбонізації, зможемо безпосередньо приймати участь у формуванні кращих умов ринку, усуненні адміністративних, регуляторних та ринкових бар'єрів для ширшого використання когенерації в Україні».