Вінниця втрималась у лідерських позиціях рейтингу інвестиційної прозорості

Новини Вінниці / Вінниця втрималась у лідерських позиціях рейтингу інвестиційної прозорості

Відносно 2019 року місту Вінниця вдалось покращити свій показник в Рейтингу інвестиційної прозорості міст, да збільшити свій бал до 18 балів, проти отриманий 12-ти у 2018 році, тим самим показати найкращий показник у рейтингу та поділити сходинку лідера зі Львовом. Тобто, дана ситуація свідчить про те, що Вінниця не позбулась звання одного з найпрозоріших міст в Україні для ведення інвестиційної діяльності.

Відносно 2019 року Вінниці вдалось покращити свій показник в рейтингу інвестиційної прозорості міст і збільшити свій бал до 18-и, проти отриманих 12-ти у 2018 році. Тим самим неофіційна сучасна столиця Поділля показала найкращий результат у рейтингу та поділила сходинку лідера зі Львовом. Тобто, дана ситуація свідчить про те, що Вінниця не позбулась звання одного з найпрозоріших міст в Україні для ведення інвестиційної діяльності.

Як стало відомо з сайту Вінницької міської ради, з початку 2018 року у ході Програми «Transparent Cities/Прозорі міста» проходить вимірювання прозорості інвестиційного сектору серед 100 найбільших за чисельністю населення міст України. Сама інвестиційна прозорість міста підвищує шанси залучити до нього нових інвесторів, а бізнес отримує сигнал про надійність локального партнера. Відтак місто отримує нові робочі місця, підвищується комфорт і покращує свій добробут.

Відомо, що розробили методологія рейтингу інвестиційної прозорості у "Трансперенсі Інтернешнл Україна" із залученням бізнес-асоціацій, проектів міжнародної технічної допомоги та фінансовими організаціями. Рівень прозорості вимірюється сумою балів за 17 ключовими індикаторами (максимально – 20 балів). Цьогоріч дослідження проводились вдруге.

Одним із ключових оцінючих показників була перевірка наявності антикорупційних програм, інформацію щодо проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інвестиційного паспорту міста тощо.

І результат перевірки, відповідно звіту Трансперенсі Інтернешнл Україна, показав, що Вінниця наразі є найбільш ймовірним лідером інвестиційної прозорості у новому Рейтингу прозорості міст. Міська рада задекларувала свою відданість найкращим стандартам прозорості політики, що стосуються залучення інвестицій, та навіть розмістила повідомлення про досягнення міста в Рейтингу інвестиційної прозорості в окремому розділі сайту.

Як каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.  

«За дорученням Вінницького міського голови Сергія Моргунова виконавчі органи міської ради детально опрацювали звіт по показниках минулорічного Рейтингу і виконали раніше надані рекомендації. Саме тому Вінниця знову отримала найвищий бал у дослідженні прозорості інвестиційного сектору на всеукраїнському рівні. Команда міської ради та наш департамент ставить перед собою цілі – створити максимально якісні умови для інвесторів. Відкритість та прозорість лише сприяють цьому».

З деталями дослідження можна познайомитись тут. 

Ірина Заіковата

29 серпня, 2019