Вінниця має свій "Кекенхоф" й у центрі міста

Новини Вінниці / Вінниця має свій "Кекенхоф" й у центрі міста

Знаменитий в усьому світі парк квітів "Кекенхоф" є одним з найпопулярніших місць паломництва туристів, які відвідують Нідерланди навесні. Однак вже років п’ять Вінниця має свій «міні-Кекенхоф» у центрі міста – на Артинова, 39. Попри двір, де рясно квітнуть тюльпани різних сортів, вінничани не можуть пройти повз. Більше того, містяни спеціально приходять сюди аби полюбуватися весняним квітами. Одні просто милуються, інші фотографуються та роблять селфі.

Знаменитий в усьому світі парк квітів Кекенхоф є одним з найпопулярніших місць паломництва туристів, які відвідують Нідерланди навесні. Однак вже років п’ять Вінниця має свій «міні-Кекенхоф» у центрі міста – на Артинова, 39. Попри двір, де рясно квітнуть тюльпани різних сортів вінничани не можуть пройти повз. Більше того, містяни спеціально приходять сюди аби полюбуватися весняним квітами. Одні просто милуються, інші фотографуються та роблять селфі.

Місцеві жителі називають квітуче місце «поляною Клави» і для них це не просто клумба із тюльпанами, а пам'ять про жінку, яка створила квіткову феєрію у їхньому дворі  - Клавдію Зиновіївну Віліхіну, якої не стало торік.

«Клавдія Зиновіївна посадила тут тюльпани років п’ять тому. Але пташила наш двір все життя. Вона була комунікабельною, інтелігентною працювала інженером на електротехнічному заводі. Походила із сім’ї лікарів. Мати була знаним інфекціоністом. Батько працював у лікарні ім. Ющенка, а його учнем був Кашпіровський. Дуже давно вони емігрували до Сан-Франциско. Там живе і донька Клавдії Зиновіївни. А вона не захотіла покидати Вінницю, була дуже доброю людиною, її всі любили і дарували тюльпани, а вона їх  тут висаджувала. Ми так і називаємо це «поляною Клави», - розповіла NaПарижі сусідка Клавдії Зиновіївни Людмила Францівна.

Вінничанам, які не встигли полюбуватися красою, варто поспішити, адже тюльпани швидко відцвітуть.