Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)

Попри карантин на Вінниччині люди не полишали стандартних «розваг» з відпочинком «на природі». Традиційні виїзди на шашлики та спалювання стерні призвело до рекорду за кількістю пожеж в екосистемах. За словами начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслана Шевчука, протягом минулої доби рятувальники здійснили 43 виїздів на гасіння пожеж.

Попри карантин на Вінниччині люди не полишили стандартних «розваг» з відпочинком «на природі». Традиційні виїзди на шашлики та спалювання стерні призвело до рекордної кількості пожеж в екосистемах. За словами начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслана Шевчука, протягом минулої доби рятувальники здійснили 43 виїзди на гасіння пожеж.

«Люди зупиниться!!!В той час, коли бійці ДСНС, у зв’язку зі спалахом COVID-19, несуть службу у посиленому режимі та вживають заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусу, а також стоять на варті безпеки громадян, знаходяться ті, які додають клопоту та зайвих викликів Службі «101». Мова йде про громадян, які нехтують усіма правилами безпеки випалюючи суху рослинність на відкритих територіях, при цьому геть не замислюючись про ризики. Протягом минулої доби рятувальники здійснили 43 виїздів на гасіння пожеж в екосистемах області», - написав у Facebook 6 квітня головний рятувальник регіону.

У пресс-службі Головного управління уточнюють, що за добу 5 квітня, «найгарячішими» районами області за кількістю виїздів підрозділів рятувальників стали Погребищенський, Могилів-Подільський, Шаргородський Оратівський, Літинський та Вінниця. Загальна площа пожеж склала понад 41 га.

До ліквідації пожеж від ГУ ДСНС області залучалося 158 чоловік особового складу та 38 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

З початку 2020-го «лідерами» по спалюванню сухої рослинності є жителі у Вінницькому, Тиврівському, Літинському, Жмеринському та Липовецькому районах. Загалом, за три місяці поточного року зареєстровано 595 пожеж в екосистемах області, під час яких «пекельному жару» було піддано понад 611 га землі.

Зазначимо, що другу добу за допомогою авіації ліквідують пожежу у Чорнобильській зоні, де вогонь поширився на територію у 100 га.

Фото: зі сторінки Facebook Р.Шевчука та сайту ГУ ДСНС

Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінниччина у диму: головний рятувальник області б'є на сполох через кількість пожеж (ФОТО, ВІДЕО)
Макс Мельник

6 квітня, 2020