Вінничанин встановив рекорд: перетягнув два автобуса

Новини Вінниці / Вінничанин встановив рекорд: перетягнув два автобуса

Сьогодні у центрі Вінниці був встановлений рекорд України з вправи трак-пул. Майстер спорту з важкої атлетики, голова обласного осередку Федерації стронгмену України Сергій Грачов перемістив на 19 метрів два великих автобуса. Зробив це за 19 секунд. Не важко підрахувати, що середня швидкість, з якою цей силач, вага якого лише 85 кг, тягнув їх, склала метр за секунду.

Сьогодні у центрі Вінниці був встановлений рекорд України з вправи трак-пул. Майстер спорту з важкої атлетики, голова обласного осередку Федерації стронгмену України Сергій Грачов перемістив на 19 метрів два великих автобуса. Зробив це за 19 секунд. Не важко підрахувати, що середня швидкість, з якою цей силач, вага якого лише 85 кг, тягнув їх, склала метр за секунду. Вага двох автобусів - 22,4 тони!

Трак-пулом С. Грачов займається 5 років, загалом же спортом – 18. До речі, до цього він перемістив автобус з дітьми.

«Рекорд вдалося встановити із другої спроби, адже там були технічні проблеми. Була нерівна поверхня, і з другого разу нам вдалося її оминути. Це мій кайф. Мета мого сьогоднішнього рекорду – зробити так, щоб про Україну говорили у всьому світі лише з позитивної точки зору, і в цілому підтримати вінницький спорт. Свій рекорд я присвятив Дню народженню міста Вінниці, якій цього року буде 655 років. Мене в день народження не буде, тому я зробив це наперед.  Не ставив собі цілі, скільки метрів мав протягнути, під кінець було важко, але публіка мене підтримувала і дала мені поштовх. Наступний рекорд хотілося б встановити з перетягування трамваїв», – сказав С. Грачов.

Про це повідомляється на сайті мерії Вінниці.


 

Юрій Ярмощук

30 серпня, 2018