Вінничанин влаштував голодування навпроти посольства Чехії в Києві

Новини Вінниці / Вінничанин влаштував голодування навпроти посольства Чехії в Києві

Богдан Огурцов з Немирова Вінницької області влаштував голодування поблизу посольства Чеської республіки у Києві. Вже колишній заробітчанин, а нині 23-річний інвалід хоче привернути увагу чеської влади до ситуації з такими, як він.

«Я оголосив голодування під стінами Посольства Чеської Республіки в Україні. Велике дякую Skodа та агентурі DU-MI s.r.o. , за те, що зруйнували мені життя. Закликаю людей не стати на ті самі граблі!», - написав чоловік у Facebook.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що заробітчанин Богдан з Вінниччини став інвалідом у Чехії, але автоконцерн не визнає факту виробничого травматизму. На чеському автомобільному гіганту у місті Млада-Болеслав не визнають своєї причетності, а всі обставини фатального вечора керівництво просто приховує.

Нагадаємо, Б.Огурцов півроку тому влаштувався на автозавод Skoda, але пропрацював лише 5 днів – нога потрапила у рухому частину конвеєра. Після ампутації кінцівки йому дали підписати документ іноземною мовою про відмову від претензій. Він підписав, не розуміючи про що там йдеться.

Чоловік приїжджає зі стільцем до посольства Чехії в Києві, сідає біля флагштока та приковує свій протез ланцюгами.

«Мене викликали не в мою зміну, вночі, я не дуже хотів йти, але потрібно було допомогти новим працівникам-українцям, тому що вони не розуміли мови», – пояснював Богдан.

На підтримку хлопця під посольство також виходять інші заробітчани. Вони вимагали від офіційної Праги розслідувати цей інцидент і якнайшвидше виплатити потерпілому компенсацію.

Українські дипломати звернулися до Чеської державної інспекції, щоб там провели власне розслідування. Роботодавець продовжує заявляти, що у нещасному випадку винен сам постраждалий.