Вінничанин пропонує створення єдиного у місті Пантеону пам’яті

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує створення єдиного у місті Пантеону пам’яті

Вінничанин Андрій Ковтун 29 квітня опублікував петицію до міськради з пропозицією створити Пантеон пам’яті – єдиний меморіальний комплекс пам'яті загиблих героїв-містян. Він і локацію підібрав…

У радянські часи на території Вінниці було створено кілька меморіальних комплексів. Окремі з них А.Ковтун навів. Зокрема, облаштований у 1958 році на честь героїв громадянської та Великої вітчизняної війни Меморіальний комплекс Слави на сучасній Європейській площі, у 1979 році відкрито пам'ятник Івану Бевзу по вул.Соборній, у 1980-му - пам'ятник Лялі Ратушній, у 2017 році відкрита мультимедійна стела пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО/ООС, тощо.

«24 лютого 2022 року розпочалась новітня історія України з нової жахливої війни, розпочатої фашистською Росією проти України. Наші воїни мужньо та героїчно б'ються з ворогом. Багатьох вже з нами немає. Але пам'ять про них вічна. Україна переможе і має гідно закарбавути пам'ять про всіх своїх героїв.

На мою думку було б правильним створення єдиного місця пам'яті загиблих героїв вінничан, своєрідний Вінницький пантеон. Який би був створений за однією концепцією та в іншому місці, наприклад на найвищій точці міста Вінниця – Замковій горі, де у 2021 році встановлений найбільший в області жовто-блакитний прапор України», - вказує автор петиції.

Олеся Рудницька

29 квітня, 2022