Вінничанин погрожував підірвати родичку гранатою, але його «знешкодили» раніше

Новини Вінниці / Вінничанин погрожував підірвати родичку гранатою, але його «знешкодили» раніше

У Вінниці 5 квітня силовики затримали нетверезого зловмисника, який погрожував гранатою РГД-5 підірвати будинок родички. Коли на місце прибули «кордівці» чоловік зачинився в середині, наче у фортеці. Проте він не врахував, що «штурмувати» будинок будуть через вразливе місце…

У Вінниці 5 квітня силовики затримали нетверезого зловмисника, який погрожував гранатою РГД-5 підірвати будинок родички. Коли на місце прибули «кордівці», чоловік зачинився в середині, наче у фортеці. Проте він не врахував, що «штурмувати» будинок будуть через вразливе місце…

Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, близько п’ятої години ранку до поліції зателефонувала жінка. Вінничанка розповіла, що її родич, з яким вона проживає у приватному будинку, погрожує їй розправою. Жінка запевняла, що вночі той влаштував черговий конфлікт і пригрозив підірвати її гранатою, яку тримав у руці.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи та спецпизначенці КОРДу. Оскільки озброєний зловмисник зачинився в середині будинку, було прийнято рішення не зволікати з активними діями.

Через балкон другого поверху бійці КОРДу потрапили в помешкання та затримали 37-річного зловмисника. Під час огляду будинку на горищі поліцейські вилучили бойову гранату РГД-5 та запал до неї. Під час медичного освідування на стан сп’яніння з’ясувалось, що зловмисник був під дією марихуани та алкоголю.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності), що передбачає до 6 років позбавлення волі.

Макс Мельник

5 квітня, 2021