Вінничани вибороли дві «бронзи» на Чемпіонаті Європи з MMA

Новини Вінниці / Вінничани вибороли дві «бронзи» на Чемпіонаті Європи з MMA

У Києві відбувся чемпіонат Європи зі змішаних бойових мистецтв. Змагалися спортсмени із 14 країн світу. Україну представляли зокрема двоє спортсменів з Вінниччини. Вони вибороли бронзові нагороди.

З 5 по 9 листопада Україна вперше приймала Чемпіонат Європи з ММА. Змагалися найкращі бійці Європи, які визначили переможців у 16 вагових категоріях (9 у чоловіків, та 7 у жінок). Наша збірна вважалась фаворитом у командному заліку до початку, і підтвердила це у підсумку.

За повідомленням пресслужби Вінницької федерації змішаних бойових мистецтв (UFMMA), вперше на чемпіонаті Європи взяли участь 21-річна вихованка клубу «SFS» Дарина Тищенко і 19-річний представник СК «Патріот» Олександр Хуторянский.

Олександр в першому бою нокаутував бійця з Франції Джангулейма Алікса, одного із фаворитів чемпіонату. Вінничанин отримав важливу перемогу вже у першому раунді. В наступному поєдинку О.Хуторянський бився з іншим українцем, Єгором Суботіним. Вінничанин лідирував у двох раундах, але через отриману травму був вимушений припинити поєдинок. Це принесло йому бронзову нагороду у ваговій категорії до 77 кг. А Єгор Суботін потім виграв фінал і став чемпіоном Європи.

«Вперше представники Вінницької федерації змішаних бойових мистецтв (UFMMA) стали призерами чемпіонату Європи. Тому це досягнення є дуже вагомим і престижним. В командному заліку серед 15 країн перемогла збірна України. В її активі – 12 золотих, 8 срібних і 6 бронзових нагород. Також у трійці кращих – Чехія та Іспанія», – прокоментував голова Вінницької федерації змішаних бойових мистецтв (UFMMA) Вадим Кудіяров.

Макс Мельник

13 листопада, 2021